APPLE PRIZNAO: Otkrili smo grešku u iOS 17

VRUĆI IPHONE: Najnovija verzija popularnog mobitela je u prodaji tek tjedan dana, a korisnici su na mukama

Objavljeno: 04.10.2023. zagorjeinternational

Najnoviji iPhone uređaji su se počeli prodavati prije nešto više od tjedan dana, a od tada su neki korisnici primijetili da im se telefoni zagrijavaju više nego što su očekivali. Apple se povodom ovih pritužbi oglasio i rekao za Forbes da su identificirali nekoliko uvjeta koji mogu uzrokovati da iPhone radi toplije od očekivanog.  

– Uređaj se može činiti toplijim tijekom prvih nekoliko dana nakon postavljanja ili vraćanja uređaja u prethodno stanje zbog povećane aktivnosti u pozadini – rekli su za Forbes, prenosi Index

To je i očekivano. Kada postavite novi iPhone i on počne preuzimati sve aplikacije, fotografije, glazbu itd. koje ste imali na prethodnom telefonu, to znači da vaš novi uređaj radi naporno, ponekad čak i na visokoj temperaturi, kako bi sve brzo obavio. 

– Također smo otkrili grešku u iOS-u 17 koja utječe na određene korisnike i bit će ispravljena putem softverske nadogradnje. Drugi problem uključuje nedavna ažuriranja aplikacija trećih strana koja stvaraju preopterećenje sustava. Trenutno surađujemo s razvojnim programerima tih aplikacija kako bismo implementirali potrebne popravke – dodaju iz Apple-a.

Bilo je mnogo spekulacija o tome da bi to moglo biti povezano s novim titanijskim materijalom, koji je jedna od ključnih nadogradnji na iPhoneu 15 Pro i iPhoneu 15 Pro Max. No, ovo nikada nije imalo smisla, posebno zato što su korisnici iPhonea 15 i iPhonea 15 Plus prijavili pregrijavanje, iako u tim uređajima nema titanija.

Apple ističe da postoje određene aplikacije koje su poznate po tome da podižu temperaturu uređaja. Na primjer, ‘Instagram’, ‘Uber’ i ‘Asphalt 9’ mogu uzrokovati pregrijavanje iPhonea, a Apple surađuje s razvojnim timovima aplikacija kako bi riješio ovaj problem. 

Također, važno je napomenuti da je Instagram izdao ažuriranje 27. rujna kako bi riješio ove probleme, pa je preporučljivo provjeriti je li vaš iPhone nadograđen na najnoviju verziju (verzija 302).

Dodatni faktori koji mogu doprinijeti povećanju temperature uključuju korištenje USB-C strujnih adaptera s većom snagom, posebno onih iznad 20 vat, što može privremeno povećati temperaturu. Ako koristite odgovarajući punjač veće snage koji je u skladu sa standardom USB-C PD (isporuke energije), važno je napomenuti da je i dalje siguran za upotrebu, budući da iPhone automatski regulira potrošnju energije.

Na kraju, Apple naglašava da nema rizika za sigurnost ili dugoročnu izvedbu iPhonea, budući da iPhone i drugi uređaji s iOS-om i iPadOS-om imaju ugrađenu zaštitu koja sprječava pregrijavanje. U slučaju da temperatura unutar iPhonea premaši normalne vrijednosti, uređaj štiti svoje komponente regulirajući temperaturu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba