Počinje ‘Dječji tjedan’ u Zaboku

‘Rokat’ će se s Mile Kekinom i crtati grafite s Tihomirom Krklecom Afrikom, a tu je i 12. ‘Kiki festival’

Objavljeno: 30.09.2023. zagorjeinternational

‘Dječji tjedan’ tradicionalna je godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva “Naša djeca“. Ove godine tjedan započinje u ponedjeljak 2. listopada kada se obilježava Međunarodni dan djeteta te traje do nedjelje 8. listopada

Društvo “Naša djeca“ Zabok svake godine tradicionalno započinje ‘Dječji tjedan’ igrama za djecu na Trgu K.Š. Đalskog u Zaboku te će se i ove godine igre organizirati u ponedjeljak 2. listopada s početkom u 10 sati. Igrama će prisustvovati djeca iz Dječjeg vrtića ‘Zipkica’ i Osnovne škole K.Š. Gjalskog Zabok, a svečano otvorenje ‘Dječjeg tjedna’ u Zaboku održat će se pod okriljem Krapinsko – zagorske županije koja ponosno nosi status “Županija – prijatelj djece” te “Grada Zaboka – prijatelja djece”, a započet će u 11 sati uz nastup dječjeg zbora DND-a Zabok “Zabočki mališani“.

Cijeli tjedan za djecu će se organizirati različiti sadržaji pa će tako djeca u utorak moći grafitirati i oslikavati zidove s poznatim ‘street art’ umjetnikom Tihomirom Krklecom Afrikom. U srijedu će volonterke DND-a posjetiti djecu na Odjelu za pedijatriju u bolnici dok je četvrtak rezerviran za ‘STEM’ radionicu s obzirom na to da je naglasak aktivnosti u ‘Dječjem tjednu’ ove godine razvijanje vještina u području ‘STEM-a’. U petak će likovna umjetnica Bruna Jakupović djeci približiti likovne tehnike u kojima će djeca zajednički stvarati likovna djela, a u ‘Dječjem tjednu’ započinju i uobičajeni programi DND-a Zabok poput igraonice “Kutić slikovnica“ te radionica o dječjim pravima u sklopu programa Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća.

Tihomir Krklec

‘Dječji tjedan’ nastavlja se donacijskom kampanjom za izgradnju ‘PIK PAK’ kuće pod nazivom “ROKAMO ZA PIK PAK“ pa u petak 6. listopada u 17 sati ‘Rokamo s Mile Kekinom’ u dvorišću kod Polanovića u sklopu programa “Čitaj mi!”, a Mile će predstaviti svoju slikovnicu “Mala“. 

12. ‘Kiki festival’

U sklopu ‘Dječjeg tjedna’ započinje i program 12. ‘Kiki festivala’ – međunarodnog festivala dječjeg filma koji će se u Zaboku održati 4. i 5. listopada. Kao i do sada, Međunarodni festival dječjeg filma ponovo donosi iznimno kvalitetan program filmova za djecu i mlade. 

U glavnom natjecateljskom programu ove će godine biti prikazano 25 kratkometražnih filmova iz 22 države, a o pobjedniku festivala, kojem se uz novčanu nagradu dodjeljuje i trofej, odlučit će dječji žiri sastavljen od članova do 15 godina starosti.

Zbog lepeze tehnika i filmskih izražajnih sredstava, djeca različitih godišta u istim filmovima mogu prepoznati drugačije teme, za što je zaslužna sadržajna slojevitost, pa su tako filmovi na individualan način zanimljivi i najmlađima i najstarijima. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba