U ove svrhe osigurano čak 300.000 eura. Prijedloge šaljite do 31. listopada 

VARAŽDIN: Priprema se gradski proračun, građani pozvani da sudjeluju svojim idejama  

Objavljeno: 27.09.2023. zagorjeinternational

Građani Varaždina treću godinu zaredom svojim idejama i prijedlozima mogu sudjelovati u pripremi proračuna. Sudjelovanjem u participativnom proračunu za 2024. godinu građani aktivno doprinose razvoju grada i poboljšanju kvalitete života za sve. Za izradu participativnog proračuna za 2024. godinu izdvojit će se 300.000 eura, što znači da je ovo prilika da dobre ideje i prijedlozi za projekte dobiju konkretnu podršku i budu ostvareni.

Građani mogu predložiti uređenje i sanaciju javnih zelenih površina, dječjih igrališta, pješačkih staza i pješačkih zona (nogostupa, stepeništa, prolaza), nerazvrstanih cesta, javno prometnih površina (kolnika i parkirališta) na nerazvrstanim cestama, trgova, divljih odlagališta.

Nadalje, predložiti se može postavljanje i izgradnja zaštitnih ograda i branika, sprava i javnih sadržaja za rekreaciju odraslih, komunalne opreme (klupa, koševa…), vertikalne signalizacije (prometnih znakova, putokaznih ploča, naziva ulica…) na nerazvrstanim cestama, svjetlosne signalizacije (semafora, treptača…) na nerazvrstanim cestama, horizontalne signalizacije (iscrtavanje oznaka na kolniku, pješački prijelazi, parkirna mjesta, zaustavne linije, razdjelne linije, strelice, “STOP” natpisi…) na nerazvrstanim cestama, objekata i uređaja javne rasvjete za rasvjetljavanje javnih površina, ogradnih zidića, autobusnih čekaonica.

Na službenoj stranici Grada objavljeni su detalji poziva te online obrazac pomoću kojeg građani mogu poslati svoje prijedloge do 31. listopada, a detalje možete vidjeti ovdje.  

Također, ispunjeni obrazac se može dostaviti i putem e-maila na adresu [email protected] ili poštom na adresu Grad Varaždin, Franjevački trg 5, 42000 Varaždin, a moguće je ispunjeni obrazac dostaviti i osobno u označenu kutiju postavljenu u prizemlju palače Patačić (Franjevački trg 5), radnim danom: ponedjeljak, srijeda i četvrtak: 7-15h, utorak: 7-17h i petak: 7-13h.

– Pozivamo građane da daju svoje prijedloge u participativnom proračunu – poručuju iz Grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba