Uskoro će se objaviti javna ponuda za preuzimanje preostalih 35 posto dionica čakovečke kompanije

Prodani ‘Čakovečki mlinovi’. Informaciju potvrdio bračni par Varga koji su držali najveći vlasnički paket u tvrtki

Objavljeno: 27.09.2023. zagorjeinternational

Bračni par Ružica i Stjepan Varga, koji su držali najveći vlasnički paket u međimurskoj tvrtki ‘Čakovečki mlinovi’, potvrdili su da su prodali paket dionica sisačkoj tvrtki ‘Mlin i pekare’ koju kontrolira obitelj Plodinec.

Zajedno su prodali ukupno 24,78 posto, odnosno 2.550.000 redovnih dionica s pravom glasa društvu ‘Mlin i pekare’, piše Danica.hr.

– Stjepan Varga ostaje dioničar koji drži 179.888 dionica, što predstavlja 1,75 posto udjela u temeljnom kapitalu ‘Čakovečkih mlinova’, a Ružica Varga prestaje biti dioničar jer više ne drži nijednu dionicu. Društvo ‘Mlin i pekare’ postaje dioničar izdavatelja koji drži 2.550.000 redovnih dionica nominalnog iznosa od 10 kuna, a što predstavlja 24,78 posto temeljnog kapitala Čakovečkih mlinova – izvijestio je bračni par Varga.

Sporazum o zajedničkom djelovanju između ‘Mlina i pekare’, tvrtke ‘Plodinec’ te mirovinskih fondova AZ i PBZ-CO, potpisani su u ponedjeljak. Oni sada zajedno kontroliraju 65 posto dionica ‘Čakovečkih mlinova’. 

Ova sporazum o zajedničkom djelovanju znači i kako će se uskoro morati objaviti javna ponuda za preuzimanje preostalih 35 posto dionica čakovečke kompanije. Prije toga, potrebna odobrenja moraju dobiti od agencija za tržišno natjecanje i nadzor financijskih usluga.

Neslužbeno se doznaje da je cilj tvrtke ‘Mlin i pekare’ preuzeti većinski udio od 51 posto dionica, a mirovinski fondovi žele kontrolirati do 49 posto dionica. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba