Čak devet prometnih tijekom vikenda na zagorskim cestama

U tri nesreće sudjelovali pijani vozači, rekorder među njima dolazi iz Oroslavja

Objavljeno: 25.09.2023. zagorjeinternational

Tijekom proteklog vikenda od kaznenih djela PU krapinsko – zagorska evidentirala je dva kaznena djela krađe, a od počinjenih prekršaja za izdvojiti su tri iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Na prometnicama naše županije tijekom vikenda zabilježeno je devet prometnih nesreća. Šest je bilo s materijalnom štetom do kojih je došlo u Podgrađu zbog nepropisnog mimoilaženja, u Maču zbog oduzimanja prednosti prolaska, dvije u Zaboku, jedna zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake i jedna zbog nepropisne radnje vozilom, te potom po jedna u Oroslavju i Gornjoj Pačetini zbog neprilagođene brzine.

U prometnim nesrećama s materijalnom štetom sudjelovali su i vozači pod utjecajem alkohola, u Oroslavju vozač s 2,11 promila, u Maču vozač s 2,06 promila te u Gornjoj Pačetini vozač s 1,56 promila.  

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama, u Oroslavju je došlo do pada motocikliste na kolnik, nesreća se dogodila zbog neprilagođene brzine, a motociklist je zadobio teške tjelesne ozljede.

U Hruševcu je zbog ne držanja vozila na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika došlo do pada vozača mopeda i putnika, oboje su zadobili lakše tjelesne ozljede, a vozač je upravljao mopedom s 0,71 promila alkohola u organizmu.

Zbog ne kretanja vozilom što bliže desnom rubu kolnika, u nesreći do koje je došlo u Lovrečanu jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba