Nešto čemu se navijači nadaju godinama

U Hajduk stiže Ivan Perišić

Objavljeno: 25.09.2023. zagorjeinternational

Novi igrač Tottenham Spursa uskoro će postati 16-godišnji Luka Vušković. Informaciju je danas objavio Hajduk, a Vušković će postati najskuplji igrač u povijesti splitskog kluba, donijet će ‘bijelima’ 11 milijuna fiksne odštete, te najskuplji mladi branič u povijesti nogometa.

Službeno, za Tottenham će biti registriran 2025. godine, kada napuni 18 godina, javlja Jutarnji list.

– Želim se zahvaliti Hajduku što mi je omogućio ovo, trenerima koji su doprinijeli mom razvoju, ljudima iz Akademije, svim zaposlenicima Kluba. Proteklih mjeseci bio sam svjestan interesa velikih klubova iz inozemstva te sam nastojao ostati na zemlji, trenirati i pripremati se za nove izazove. Velika je čast vidjeti da je jedan klub poput Tottenhama pokazao takvu želju i uložio toliko truda kako bi doveo igrača mojih godina. To me čini ponosnim, a svakako je i motiv da još jače radim na svom razvoju i daljnjem napretku kako bi što spremniji dočekao trenutak kada ću zaigrati za njihovu prvu momčad – rekao je mladi nogometaš.

Međutim, o još jednom transferu se naveliko priča. Navodno se u sklopu dogovora o Vuškoviću događa nešto što su navijači splitskog kluba dugo priželjkivali. Stiže Ivan Perišić.

Lukša Jakobušić i vlasnik Tottenhama Daniel Levy pregovarali su mjesecima, a slavni londonski klub nije bio jedini uključen u utrku za Vuškovićem. Prvi je ponudu dao Manchester City, ali u Hajduku ga nisu htjeli dati na posudbu u klub bez garancije da će tamo i igrati, a to prvak Europe nije mogao jamčiti. Potom je sve već bilo praktički dogovoreno s PSG-om, ali u jednom je trenutku klub upao u probleme.

Sve je pametno iskoristio Tottenham i ubrzo iskočio u prvi plan. S druge strane, Lukša Jakobušić odmah je shvatio kakva mu se prilika ukazala – u sklopu posla o Vuškoviću mogao bi srediti i dolazak Ivana Perišića u zimskom prijelaznom roku. i tako je i bilo. Postignut je usmeni dogovor, Levy je na kraju obećao Jakobušiću da na zimu može računati na Perišića. Naglašavamo, to je sve dogovoreno i prije no što se Ivan teško ozlijedio, a dogovor i dalje stoji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba