Optužen za proizvodnju i promet drogama

Policija stala na kraj 81-godišnjem dileru iz Valpova

Objavljeno: 20.09.2023. zagorjeinternational

Policijski službenici PP Belišće proveli su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je 81-godišnjak sa šireg područja Valpova počinio kaznena djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i “Omogućavanje trošenja droge“, dok je 33-godišnjakinja počinila prekršaj iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

– Naime, jučer je temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, obavljena pretraga doma i drugih prostorija kao i osobnog automobila kojima se koriste 81-godišnjak i 33-godišnjakinja, a tijekom koje su policijski službenici pronašli i uz potvrdu oduzeli četiri stabljike indijske konoplje, prerađeno ulje marihuane, ukupno 486 grama marihuane, deset ručno izrađenih cigareta tzv. ‘joint’ ukupne težine 9,4 grama te smolu marihuane težine 0,59 grama – izvijestila je PU osječko – baranjska.

Također, utvrđeno je da je 81-godišnjak unazad tri godine davao marihuanu na konzumaciju dugoj osobi. Protiv njega slijedi prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, dok protiv 33-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba