Članovi AK Zabok proteklog se vikenda natjecali po Zagrebu

Odličan David Posavec osvojio treće mjesto na Prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe seniore

Objavljeno: 18.09.2023. zagorjeinternational

Na Sportskom parku “Mladost” u Zagrebu ovog je vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe seniore i Kup Hrvatske za kadete/kinje. 

Na seniorskom prvenstvu nastupio je AK ‘Zabok’ član David Posavec koji je osvojio 3. mjesto na utrci 3000 metara (8:50,74) iza drugoplasiranog Matka Belčića iz AK Karlovac (8:50,15) i pobjednika Nine Jambrešića iz AK Dinamo (8:45,10). 

Davidu je ovo već četvrta državna medalja na atletskoj stazi ove godine, a od toga su čak tri u seniorskoj konkurenciji, iako je on prema godištu ulazna godina u juniorima.

David je od svoje dvanaeste godine član atletske škole AK ‘Zabok’ i zaista može biti primjer da se radom i disciplinom može puno postići. 

David Posavec

Kako bi mogao dalje napredovati, David sada često putuje u Zagreb na treninge budući da u Zaboku, ali i cijeloj Krapinsko – zagorskoj županiji nema atletske tartan staze.

Isto tako, kadetkinja AK ‘Zabok’ Franka Mikac nastupila je na sprinterskim disciplinama disciplinama 60 i 100 metara. Na 60 metara je zauzela 43. mjesto s rezultatom 8,90 sekundi, dok je na 100 metara bila 53. s rezultatom  14,57 sekundi što je i njen osobni rekord u ovoj disciplini. 

Franka Mikac

Sve detalje pogledajte OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba