Moguće ostvariti do 2160 eura godišnje

Grad Krapina financijski pomaže mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja

Objavljeno: 15.09.2023. zagorjeinternational

Grad Krapina raspisao je Javni poziv za financijsku potporu namijenjenu sufinanciranju troškova stanovanja mladih obitelji i mladih u 2023. godini. Spomenuta financijska potpora osigurana je uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Pilot projekt javnog poziva lokalnim samoupravama za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladih obitelji i mladih u 2023. godini.  

Veliki trošak 

– Često su mlade obitelji ili pojedinci primorani na podstanarstvo odnosno plaćanje najma nekretnine u kojoj privremeno žive i često su im to jedni od najvećih troškova. Na ovaj način pomoći ćemo kod smanjenja tog dijela troška budući je ova mjera namijenjena za sufinanciranje stanarine u iznajmljenom stanu odnosno za podstanarstvo – pojasnio je gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović.

Potpore mogu ostvariti mlade obitelji i mladi s prebivalištem na području grada. Mlade obitelji s djecom mogu dobiti potporu koja mjesečno iznosi 180 eura, odnosno najviše 2160 eura tijekom 12 mjeseci. 

Također, mlade obitelji bez djece i mlade osobe u dobi od 18 do 30 godina mogu ostvariti potporu u iznosu od 120 eura mjesečno, odnosno najviše 1440 eura tijekom 12 mjeseci. Potpore se mogu dobiti za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca.

Iskoristite priliku 

Grad Krapina poziva sve zainteresirane mlade obitelji i mlade da iskoriste ovu priliku i podnesu zahtjev za financijsku potporu. 

– Ovo je samo jedna od niza mjera koje Grad Krapina poduzima kako bi olakšali život našim mladim građanima. Naša želja je jasna – stvoriti okruženje u kojem će mladi ljudi vidjeti perspektivu i mogućnost za kvalitetan život na području našeg grada. U konačnici  mladi donose ideje, energiju i inovacije koje obogaćuju našu zajednicu – rekao je gradonačelnik Gregurović ističući kako je ovaj Javni poziv samo jedan od koraka prema tom cilju.

Svi detalji Javnog poziva i upute o prijavi mogu se pronaći na službenoj web stranici Grada ili kontaktom na Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i komunalno gospodarstvo Grada Krapine – Odsjeku za imovinsko-pravne poslove na broj telefona: 049/301-210 ili adrese elektroničke pošte: [email protected] i [email protected]

Poziv je otvoren do 31. listopada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba