OSVOJIO ŠTIT DOMOVINE

NAJSPREMNIJI HRVATSKI POLICAJAC PONOVNO JE ZAGORAC: Luka Špehar prvi prošao stazu dužu od 35 km s opremom težom od 10 kg

Objavljeno: 10.09.2023. zagorjeinternational

U organizaciji Policijske uprave zagrebačke, uz podršku Ravnateljstva policije, u petak je održano natjecanje za najspremnijeg policajca i policajku „Štit Domovine Zagreb 2023“ na kojem je sudjelovalo njih 73.

Luka Špehar, interventni policajac iz Policijske uprave krapinsko-zagorske, kao i lani, prvi je došao do cilja.

To znači da je najbrže prošao zahtjevnu stazu dužu od 35 kilometara s opremom težine veće od 10 kilograma, savladao uspon na Sljeme i uspješno obavio niz taktičko-tehničkih zadaća: navigaciju i snalaženje u prostoru, alpinističku spretnost spuštajući se s 40-ak metara visine niz okomitu stijenu, vještinu gađanja oružjem u ciljano izazvanoj stresnoj situaciji, spretnost pri rukovanju, rastavljanju i sastavljanju naoružanja i, pred kraj utrke, sposobnost savladavanja desantne mreže. Podsjetimo, Luka Špehar i lani je osvojio prvo mjesto.

Izvrstan rezultat postigao je i drugi pripadnik Interventne jedinice iz Policijske uprave krapinsko-zagorske Sandro Šlogar koji je osvojio odlično 4. mjesto.

– Još jednom su policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave krapinsko-zagorske ostvarili iznimne rezultate na natjecanju za najspremnije, najspretnije i najbrže djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a iskazanim vještinama i sposobnostima dokazali su svoju spremnost na izazove današnjice i na očuvanje sigurnosti svojih sugrađanki i sugrađana te kako su hrvatski policajci dostojanstven i častan štit Domovine i svih njenih građana – naglasili su iz krapinsko-zagorske policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba