Došao je kraj još jednom ‘Tjednu kajkavske kulture’, a kao veliko finale slijedi ‘Večer novih popevki’

“Krapina je ovih dana bila prepuna, a to je dokaz da smo odradili sjajan posao”

Objavljeno: 09.09.2023. zagorjeinternational

‘Tjedan kajkavske kulture’ u Krapini je na samom kraju. Većina događanja je prošla, a jedino što još predstoji je i 58. izdanje ‘Festivala kajkavske popevke – Večer novih popevki’.

U Festivalskoj dvorani u Krapini večeras će nastupiti Etno duo Goga i Željko, Matija Cvek, Val Ivan Klašterka, Ženski vokalni ansambl ‘Sotelia’, Barbara Suhodolčan Vrbički, Hrvoje Hegedušić, Iva Ranogajec Inkret i ‘Queentete’, Martina Majerle, Gabriela Hrženjak i ‘Kirjales’, Josipa Lončar, Adam Končić, Lucija Jelušić Šimatović, Robert Svetlačić i Klapa Lugarin, Andrina Frleta, Tanja Mršić i Nenad Kumrić Charlie, Aurelia i Antun Stašić, Mirko Švenda Žiga, Lucija Jelušić Šimatović i Filip Hozjak, Duško Modrinić, Gordana Ivanjek Tušek, Dražen Žanko i Šimunski muži, Zsa Zsa i Bojan Jambrošić, uz Zbor ‘Ilirce. 

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović dao je presjek cijelog tjedna i rekao da, ako je broj posjetitelja kroz protekli tjedan dokaz ičemu, onda je dokaz tome da je odrađen sjajan posao.

– Uistinu me impresionirao broj ljudi. Doista se ne sjećam kada je, pogotovo posljednjih nekoliko dana, bilo toliko ljudi u Krapini. Sve je bilo prepuno. Imali smo tri pozornice, sve lokacije su bile prepune, sva događanja koja smo imali kroz tjedan bila su izuzetno dobro posjećena tako da znamo da smo nešto dobro napravili i to nam je poticaj za dalje, za sve godine pred nama – poručio je Gregurović i zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ‘Tjedna kajkavske kulture’.

Potom je otkrio i sprema li se već sada nešto novo u idućoj godini.

– Unazad deset godina svaki puta imamo neke nove sadržaje, a tako će biti i naredne godine. Podsjetit ću samo da smo tako počeli s ‘Vinskim placom’ koji je izuzetno popularan, zatim smo povećali s godinama broj pozornica na tri i još puno toga smo kroz godine dodavali i razvijali. Sigurno je da ćemo za sljedeću godinu osmisliti nešto novo – najavio je Gregurović.

Dožupanica Jasna Petek rekla je da je ovo najveći tjedan za Krapinsko – zagorsku županiju. 

– To je tjedan u kojem slavimo svoj ‘kaj’, prije svega u onom kulturnom dijelu uz mnoštvo priredbi, izložaba, koncerata i recitala, a onda i u onom društvenom i gospodarstvenom. U svakom slučaju, ovaj je tjedan bio prekrasan, prepun događanja i s jako puno kreativnih uradaka od strane svih, a posebno moram istaknuti, od strane djece – poručila je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba