FOTOGALERIJA: Premijer Plenković posjetio ‘Tjedan kajkavske kulture’ i poručio:

“Ovo je više od pola stoljeća krasne tradicije i emancipacije našeg identiteta”

Objavljeno: 08.09.2023. VH

Bliži se kraj ‘Tjedna kajkavske kulture’ u Krapini, a u skladu s time, i vrhunac programa. Naime, večeras će se održati retrospektivni koncert ‘Popevke zanavek’, dok sutra konačno slijedi i ‘Večer novih popevki’. 

Krapinu je stoga večeras posjetio i premijer Andrej Plenković koji se osobno došao uvjeriti u kvalitetu organizacije, ali i programa samog ‘Tjedna kajkavske kulture’ koji se ove godine održava po 58. puta, kao i ‘Festival kajkavskih popevki – Popevke zanavek’. 

Kako je prilikom posjeta istaknuo, oduvijek mu je bilo drago doći u Krapinu u ‘Tjednu kajkavske kulture’.

– Ovaj ‘Festival’ simbolizira više od pola stoljeća krasne tradicije, emancipiranja našeg identiteta, cijelog bogatstva Hrvatskog zagorja i naše kulture. Time što su sva naša narječja, pa tako i kajkavsko, uvršteni u naš jezik, se daje legitimitet i važnost svim našim narječjima i veselim se večeras biti na ‘Popevkama zanavek’, da se svi zajedno prisjetimo uspješnica s prijašnjim ‘Festivala’ – poručio je premijer Andrej Plenković.

Zatim je iskoristio priliku i osvrnuo se na ‘Zagorski gospodarski zbor’ kojeg je posjetio ranije.

– Vidljivo je da je Osječko – baranjska županija lijepo zastupljena kao županija partner. Veliki je broj obrtnika, veliki je broj OPG-ova, ali  i zainteresiranih gospodarskih subjekata što je sjajno. Ono što me posebno veseli da u Krapinsko – zagorskoj županiji nikada do sada nije bila manja nezaposlenost, a upravo to je i slika koja je vidljiva na razini zemlje. Imamo 1,68 milijuna osiguranika, najviše ikada, vrtimo se oko 100.000 nezaposlenih, odnosno, imamo oko 16 zaposlenih na jednog nezaposlenog, a takav odnos nismo imali nikada – naveo je Plenković i na kraju još poručio:

– Drago mi je da podupiremo brojne projekte za Hrvatsko zagorje i Krapinsko – zagorsku županiju, odnosno sjever zemlje uopće – poručio je premijer Andrej Plenković. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba