Zagorci, statistika nam ne ide u prilog, skoro za trećinu više prekršaja nego prošle godine

KOLOVOZ: Na cestama zabilježene 63 prometne nesreće – čak 15 pijanih vozača

Objavljeno: 08.09.2023. zagorjeinternational

Na području Policijske uprave krapinsko – zagorske u kolovozu ove godine dogodile su se 63 prometne nesreće. U njima su sudjelovala 143 sudionika, od kojih je 97 vozača, 42 putnika i četiri pješaka. U trenutku nesreće pod utjecajem alkohola bilo je 15 vozača.

Od ukupnog broja prometnih nesreća, 42 prometne nesreće bile su s materijalnom štetom, jedna nesreća bila je s poginulom osobom, 20 ih je s ozlijeđenim osobama u kojima je osam osoba zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je 20 osoba zadobilo lakše ozlijede.

Najčešće okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama s nastradalim osobama su neprilagođene brzina i nepropisno kretanje vozilom kolnikom. Prema vrstama prometnih nesreća najviše se nesreća s nastradalim osobama dogodilo prilikom slijetanja vozila s kolnika, međusobni sudari vozila iz suprotnih smjerova te bočni sudari i vožnja u slijedu.

Nadzorom prometa policajci su utvrdili 1681 prekršaj u cestovnom prometu što je za 32,6 posto više nego u kolovozu 2022. godine. Od ukupnog broja prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, utvrđeno je za 23,6 posto više prekršaja u odnosu na kolovoz 2022. godine, njih 795.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba