Da, dobro ste pročitali, oni leže već 21 dan 

Crnogorsko natjecanje “Najljeniji građanin” traje već tri tjedna. Nagrada 1000 eura 

Objavljeno: 08.09.2023. zagorjeinternational

Sedmero natjecatelja leže na strunjačama i natječu se za željenu titulu “Najljenijeg građana”, a već su oborili prethodni rekord na natjecanju koje se svake godine održava u turističkom odmaralištu u sjevernoj Crnoj Gori.

Natjecanje je pokrenuto prije 12 godina kako bi se ismijao popularni mit da su Crnogorci lijeni, rekao je Radonja Blagojević, organizator natjecanja i vlasnik odmarališta, prenosi HRT.

460 sati

Rekord od 117 sati provedenih u ležećem položaju postavljen je na prošlogodišnjem natjecanju u ljetovalištu Brezna. Ovogodišnje natjecanje ušlo je u 21. dan u petak.

– Svi se osjećamo dobro, odlično, nema nikakvih zdravstvenih problema, maze nas, preostaje nam samo da nastavimo ležati – rekla je 38-godišnja Dubravka Aksić, pobjednica 2021. godine.

Sedmero preostalih natjecatelja od početnih 21 do sad je ležalo više od 460 sati.

Pravila

Stajanje ili sjedenje smatraju se kršenjem pravila i razlozima za trenutačnu diskvalifikaciju, ali natjecatelji imaju na raspolaganju 10 minuta svakih osam sati da odu na WC. Natjecatelji smiju čitati, koristiti mobitele i prijenosna računala.

– Ovdje imamo sve što nam treba, društvo je fantastično, a vrijeme brzo prolazi – rekao je 23-godišnjak. 

Filip Knežević iz sjevernog Mojkovca prvi put se natječe i rekao je da je uvjeren u pobjedu i osvajanje nagrade od 1000 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba