Evo što je rekao ministar Božinović

U Hrvatsku sinoć pokušalo ući 600 migranata. Spriječeni su 

Objavljeno: 07.09.2023. zagorjeinternational

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je danas da je oko 600 migranta prošle noći spriječeno pri ulasku u Hrvatsku, piše Jutarnji list.

– Samo tijekom protekle noći je oko 600 ilegalnih migranata spriječeno da uđu na teritorij Republike Hrvatske, radi se o brojevima bez presedana. Oni koji uđu, sukladno europskom zakonodavstvu, imaju određena prava i mi ih poštujemo. Međutim, njihova ćemo prava poštivati tako da ćemo pravila postavljati sami, što znači da ćemo ih na organiziran način dovoditi u registracijske centre i isto će tako organizirano iz njih izlaziti – rekao je Božinović. 

Jedan od takvih centara trebao bi se otvoriti u Dugom Dolu kod Krnjaka, a zbog čega je lokalno stanovništvo prošlog tjedna prosvjedovalo.

– U interesu svih je da se migranti izmjeste iz središta gradova i parkova. U objektima iznad Krnjaka možemo provoditi sve administrativne zadaće koje moramo provoditi u skladu s europskim i nacionalnim zakonodavstvom, a s druge strane stvoriti uvjete da naši građani to što manje osjete – dodao je Božinović te dodao da je cijela Europa pod migracijskim pritiskom. 

– Policija je ove godine uhitila preko 850 krijumčara, što je rekordan broj. Krijumčarki lanci koji su stacionirani izvan Europe uvijek će naći ljude, među njima i naše državljane, koji su za nemale novce spremni raditi protiv interesa svoje države – izvijestio je ministar. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba