FOTO I VIDEO: Krapinski Park Matice hrvatske se šareni, veseli uzvici šire se centrom grada. Djeca složna:

“Dječji dan bi se trebao održavati nekoliko puta na godinu”

Objavljeno: 07.09.2023. VH

Već tradicionalno, u sklopu ‘Tjedna kajkavske kulture’, jedan je dan uvijek posvećen najmlađima, pa se danas u popodnevnim satima centralni gradski park, Park Matice hrvatske, odjednom naglo počeo šareniti. 

Bilo je tu brojnih radionica i igraonica za djecu te napuhanaca, a da su se djeca sjajno zabavljala dokazao je njihov smijeh koji se orio diljem centra grada.

Na dječji dan svratila je i četvrtašica Ana Krkalo koja je rekla da se odlično zabavlja te dodala da bi se ovakva događanja za djecu trebala održavati puno češće. S njom se složila i Leona Kunštek, također učenica četvrtog razreda:

– Ovo bi se trebalo raditi češće jer je ovdje super i htjela bi da bude više puta u godini. Već sad se veselim i ‘Dječjem danu’ iduće godine’ – rekla je Leona. 

Da je vidljivo da djeci ovo puno znači rekao je i Stjepan Mužek.

– Sva ta druženja gdje su djeca na slobodi njima puno znače. Oni jako vole kada su slobodni, kada slobodno mogu skakati i veseliti se, a da znaju da su sigurni. To je lijepo – rekao je Mužek.

Sportsko-plesni klub ‘Unifit’ na dječjem danu je održao radionicu.

– Imamo ovdje sportsku radionicu za klince i želimo ih još više potaknuti na kretanje, da poboljšaju motoriku, ali najbitnije od svega, da se poigramo i podružimo – rekli su iz ‘Unifita’ te dodali da interesa itekako ima.

Program ‘Dječjeg dana’ nastavlja se uz predstavu “Hrvatske vile i vještice” kazališta ‘Prijatelji’ u 17 sati. 

Video možete pogledati OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba