Konačno je došao red da i najmanji pokažu koliko vole svoj ‘kaj’! Počeo 38. dječji festival ‘Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu’

“Ovo je sjajna prilika da steknu ‘glazbeni zanat’ već sad, od malih nogu, usput njegujući zagorsku tradiciju i popevke”

Objavljeno: 07.09.2023. VH

Cijeli je današnji dan u sklopu krapinskog ‘Tjedna kajkavske kulture’ bio u znaku djece, zato je i nosio naziv ‘Dječji dan’. U popodnevnim satima su se tako u Parku Matice hrvatske održale brojne igre i radionice za djecu, zatim je uslijedila kazališna predstava, a večer je ostala rezervirana za, kako mnogi kažu, najvažniji dio cijelog festivalskog tjedna, 38. dječji festival ‘Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu’, poznatiji kao ‘Mali kaj’.

U Festivalskoj dvorani u Krapini večeras će nastupiti ukupno 24 mala izvođača, a osim iz Krapinsko – zagorske, dolaze i iz  

Dogradonačelnik Krapine Ivica Hršak istaknuo je da je to prilika da se, možebitno, rode buduće estradne zvijezde.

– Ovo je sjajna prilika da steknu ‘glazbeni zanat’ već sad, od malih nogu, usput njegujući zagorsku tradiciju i zagorske popevke. Također, veseli nas činjenica da ima dječice i iz drugih županija, ne samo naše i moram dodati da je to stvarno lijepa prilika da mlade potičemo da govore ‘kaj’, da pišu kajkavski, ali i da ga pjevaju – poručio je dogradonačelnik Hršak.

Dožupanica Jasna Petek zahvalila je roditeljima i učiteljima što djecu potiču da stvaraju na kajkavskom narječju.

– Izuzetno nam je drago da djeca pišu, plešu, čitaju i crtaju naš ‘kaj’. Također, poseban pozdrav moram uputiti svima onima koji će večeras ovdje nastupati – kazala je dožupanica Petek i odmah pozvala da se svi okupe u još većem broju i dogodine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba