Opasna svađa u okolici Bjelovara

Vidno ‘pod gasom’ ocu rekao “Je*o te bog, ja ću pokositi”, pa završio u zatvoru

Objavljeno: 05.09.2023. zagorjeinternational

Zbog obiteljskog nasilja je muškarac iz okolice Bjelovara (40) proveo dva dana u pritvoru. Naime, on je 16. lipnja u obiteljskoj kući prilikom dogovora oko poljoprivrednih poslova (košenja livade) svom ocu Mirku oko 9.30 rekao “Je… te Bog, je… ti mater, neradnici, ja ću to pokositi”, piše Index.hr.

Njegovog je oca to uplašilo, povrijedilo i uznemirilo, pa je pozvao policiju. 

Sin je ubrzo priveden u policijsku postaju, gdje je prespavao, da bi ga drugi dan izveli pred prekršajnog suca. Izrečena mu je i kazna od 10 dana zatvora, no zamijenjena je uvjetnom kaznom s rokom kušnje od 12 mjeseci.

U slučaju da ponovi djelo, uvjetna kazna mu se automatski zamjenjuje zatvorom.

Na sudu se pokajao rekavši da je večer prije bio vidno alkoholiziran te da ga je to još “držalo” u jutarnjim satima, tijekom dogovora oko košnje trave s ocem.

– Očito sam zbog utjecaja alkohola bio nedovoljno samokritičan za svoje ponašanje i netolerantan u komunikaciji s ocem. Žao mi je, kajem se i neće se ponoviti – ispričao je na sudu.

Otac je rekao da se sin ponekad zna opijati.

– Sa sinom živim u zajedničkom kućanstvu. Zna se povremeno opijati i u takvom stanju ne može kontrolirati ponašanje te je najčešće verbalno nasilan. Takve situacije znale su se dogoditi i ranije jer je okrivljenik u nekoliko navrata prijavljen za nasilničko ponašanje. Ove zgode je u jutarnjim satima već bio vidno etiliziran te je odlučio kositi travu na livadi. Radi se o strmini, gdje je teško i opasno kositi te nije bilo prihvatljivo da to čini u pijanom stanju. Stoga sam rekao da će travu pokositi njegov stariji brat nekom drugom prilikom – ispričao je otac.

Pijani je sin na te očeve riječi pobjesnio.

– Uznemirilo me takvo bespotrebno nasilje i radi vlastite zaštite bilo je nužno intervenirati kod policije – dodao je otac.

Okrivljenik mora platiti i 30 eura troškova sudskog postupka. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba