U Loboru obilježen prvi dan nastave

Načelnica Jembrih: Prvašićima želim da budu hrabri, uporni i marljivi

Objavljeno: 05.09.2023. zagorjeinternational

I u općini Lobor je u ponedjeljak svečano obilježen početak nove školske godine. Tom su prigodom prvašići dočekani u Osnovnoj školi Franje Horvata Kiša u Loboru te u Područnoj školi Petrova Gora. Dobrodošlicu im je poželjela i načelnica Lobora Ljubica Jembrih, koja im je tom prigodom podijelila prigodne poklone, ali poželjela i puno uspjeha.

– Prvašićima želim da budu hrabri, uporni i marljivi. Svim učenicima, profesorima te cijelom školskom timu puno uspjeha u radu te puno strpljenja i mudrosti u prenošenju znanja na naše najmlađe – rekla je načelnica Jembrih.

Kako je istaknula, Općina i ove godine sufinancira radne bilježnice i financira dodatni radni materijal.

– Želimo roditeljima olakšati i smanjiti financijske izdatke. Zbog toga nastavljamo sa sufinanciranjem radnih bilježnica. Također, nastavljamo sa sufinanciranjem smještaja u učeničkim domovima kao i sufinanciranje prijevoza za srednjoškolce. Na kraju godine darujemo, odnosno nagrađujemo, izvrsne i odlične učenike na kraju osnovnoškolskog obrazovanja te učenike srednjih škola s izvrsnim rezultatima na državnoj maturi – poručila je načelnica Jembrih.

Učenicima, polaznicima Područne škole Petrove Gore stigle su i dobre vijesti budući da je načelnica najavila početak radova na uređenju dječjeg igrališta. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba