Polaznike Osnovne škole Side Košutić dočekali su i besplatni dodatni radni materijali

RADOBOJ: Već desetu godinu zaredom učenici dobivaju besplatne radne bilježnice

Objavljeno: 04.09.2023. zagorjeinternational

Općina Radoboj dobila je status Općine prijatelj djece još 2012. godine i bila je među prvim općinama u Krapinsko – zagorskoj županiji s ovim počasnim nazivom. Ovaj prestižni status predstavlja priznanje svim općinama koje skrbe o potrebama svojih najmlađih mještana, ali je i poticaj za daljnje unapređenje kvalitete života djece općine Radoboj.

Briga za djecu važan je segment razvoja cjelokupnog društva u Radoboju, a u skladu s tim ciljem, Općina je i ove godine, desetu godinu zaredom, osigurala sredstva u proračunu za nabavu radnih bilježnica i radnog materijala kako bi roditeljima djece koja pohađaju Osnovnu školu Side Košutić Radoboj pomogla podmiriti barem dio obveza koje nastaju kod školovanja djece.

Općina je financirala i nabavku svih školskih udžbenika radobojskim osnovnoškolcima još od 2014. godine, a od školske godine 2019./20. financiranje školskih udžbenika osigurano je od strane države za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj.

Općina Radoboj svim je učenicima s područja općine koji pohađaju Osnovnu školu Side Košutić Radoboj, za novu školsku godinu 2023./24. sufinancirala 50 posto troškova nabavke radnih bilježnica za sve školske predmete. Preostali iznos, 50 posto, financirala je Krapinsko – zagorska županija. 

Za nabavu dodatnih radnih materijala, a koji uključuju likovne mape, zbirke zadataka, kutije za tehnički i geografske atlase, sredstva je u 100 posto iznosu osigurala Općina.

Radne bilježnice i kompletan radni materijali dočekat će učenike u njihovim klupama prvog dana početka nove školske godine. Ovim putem su iz Općine ujedno svim učenicima zaželjeli puno sreće i uspjeha u novoj školskoj godini. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba