Za sve ljubitelje dobre knjige, 'Književnost u Zelenoj' prigodno postaje 'Književnost u Dvorištu'

ZABOK: ‘Tatin sin’ Dina Pešuta dolazi u krčmu Polanović ove subote

Objavljeno: 30.08.2023. zagorjeinternational

Dino Pešut, nagrađivani pisac i dramaturg će 2. rujna od 18 sati gostovati u dvorištu krčme Polanović u sklopu književnog programa ‘Književnost u Zelenoj’, prigodno preimenovanog u ‘Književnost u dvorištu’, a predstavit će svoj drugi roman “Tatin sin”. 

Roman govori o generaciji rođenih devedesetih, koja živi lošije od svojih roditelja, osim ako im roditelji nisu tranzicijski dobitnici, o mladima koji su iznimno senzibilni i obrazovani, a društvo im uporno ne pruža priliku. Razgovor s autorom vodit će Tin Krznar. 

Ovim prilikom su iz ‘Zelene dvorane’ dodali par crtica o autoru.

Dino Pešut rođen je u Sisku 1990. godine. Diplomirao je dramaturgiju pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Drame su mu postavljane u mnogim kazalištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je nagrade Marin Držić Ministarstva kulture za drame: L.U.Z.E.R.I., (Pret)posljednja panda ili statika, Veliki hotel Bezdan, Stela, poplava, Olympia Stadion te Granatiranje. Osvojio je nagrade Deutschen Jugentheaterpreis te nagradu Heartefakt fondacije za najbolji suvremeni socijalno angažirani tekst. Polaznik je rezidencijalnog programa za nove dramatičare u kazalištu Royal Court u Londonu. Drame su mu prevedene na engleski, njemački, francuski i poljski jezik. Svoj prvi roman Poderana koljena objavio je 2018.

Program je potpomognut sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Zaklade ‘Kultura nova’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba