Drugi po redu “Horse City Trail” okupio preko 100 trkača, načelnica Krok sigurna:

“Već prošle godine je bilo iznad očekivanja. Ovo će sigurno postati tradicija”

Objavljeno: 27.08.2023. zagorjeinternational

Sa startom kod Društvenog doma Kosovečko u Konjščini, održao se drugi po redu Horse City Trail 2023. Okupio je preko 100 trkača i mnoštvo posjetitelja na dvije utrke. Prva je na redu bila utrka od 12 kilometara, dok su trkači na drugoj utrci pretrčali sedam kilometara.  

Jedna od glavnih organizatorica utrke, Patricija Božić, izrazila je zadovoljstvo organizacijom.  

– Kao glavni organizator i Općina Konjšćina, uz sportsko društvo Mala Erpenja, bez toga ne bi ova utrka bila moguća. Imamo dvije utrke, prvo kreće duža staza dužine 12 kilometara. Označena je trakicama, ima dvije okrjepne stanice. Druga staza iznosi sedam kilometara, s jednom okrjepnom stanicom. Nadmorska visina je od 100 do 150 metara, što znači da utrka nije izuzetno teška – ipak je kraj ljeta i visoke su temperature. Pošto se ova liga boduje po Zagorskoj trkačkoj ligi, došli su trkači iz svih mogućih sportskih društva iz cijele regije – kazala je Božić.

Sjajna organizacija 

Dodala je i kako utrka ne bi postojala bez složnog Mjesnog odbora Kosovečko koji se svojevoljno pridružio u pripremi događaja i neumorno radio kako bi trkači imali prohodne puteve.  

Načelnica Konjščine Anita Krok pohvalila je organizaciju te dodala kako Općina kod takvih manifestacija daje određenu financijsku pomoć, a Vatrogasna zajednica, uz GSS, zaslužna je za osiguravanje događaja, ali najveći dio posla odrade mještani i mjesni odbori.    

– Patricija se primila organizacije i Mjesni odbor i svi ti volonteri, i već prošle godine je bilo iznad očekivanja, tako da smo ove godine znali da će biti ovakva posjećenost. Ovo će sigurno postati tradicija, i super je što se te manifestacije i događanja lagano sele i stalno se nešto dešava – kazala je načelnica Krok.  

Kako natjecatelji, a i posjetitelji, ne bi ostali gladni, pobrinuli su se izviđači i lovci, što je još jednom pokazalo slogu između svih u Općini Konjščina.

– Mala Konjščina, ali jako velikog srca mještana. Ljudi su željni događanja i stalno se nešto dešava, a mi se stvarno trudimo to sve poduprijeti. Svatko tko je došao na vrata Općine, mogao se s nama po pitanju toga dogovoriti – zaključila je Krok.

Najbolji trkači 

U utrkama na sedam kilometara za djecu, kod djevojčica prvo mjesto osvojila je Lorena Radak, drugo mjesto pripalo je Lani Radak, dok je treće mjesto zauzela Franka Bručić. Kod dječaka, prvo mjesto pripalo je Luki Kranjčecu, drugo mjesto osvojio je Jakov Kranjčec, dok je treće mjesto zauzeo Rok Curiš.

Na “Green stazi” kod ženske kategorije, prvo mjesto pripalo je Andreji Kurtanjek, dok su drugo i treće mjesto zauzele Sanjica Tršinski i Sanja Lovorec. U muškoj kategoriji “Green staze”, prvo mjesto osvojio je Danijel Regvar, drugo mjesto pripalo je Robertu Majdaku, dok je treće mjesto zauzeo Tomislav Sviben.

Na stazi “Blue”, kod ženske kategorije prvo mjesto osvojila je Matea Grabovica, drugo mjesto pripalo je Sandri Šamec, dok je treće mjesto zauzela Martina Kovaček. U muškoj kategoriji “Blue staze”, prvo mjesto zauzeo je Krunoslav Špoljar, drugo mjesto pripalo je Željku Mičugi, dok je treće mjesto osvojio Branko Hanžek.

Za najbolje su osigurane nagrade, a prvo mjesto u svim kategorijama donosi ručak u restoranu Zagyland, butelja vina Vinarije Petrovečki, Beeven kozmetika i Hervis poklon bon od 30 eura. Za drugo mjesto osiguran je ručak u restoranu Savana u Konjščini, flaša vina Petrovečki i Beeven kozmetika. Osvajači trećeg mjesta zadovoljili su se flašom vina OPG Kraljica i Beeven kozmetikom. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba