Župljani već sutra imaju još jedno tradicionalno hodočašće - ovaj put malo bliže, na Trški Vrh

Nakon biciklističkog pothvata rektora preč. Matoševića, 200 hodočasnika Župa Marija Bistrica i Laz Bistrički pohodilo Trsat

Objavljeno: 25.08.2023. zagorjeinternational

Tradicionalno hodočašće Župa Marija Bistrica i Laz Bistrički na Trsat održalo se ove srijede. Oko 200 hodočasnika iz obje župe uputilo se ujutro na Trsat, a po dolasku, na rasporedu je bila pobožnost Križnog puta, a potom i sveta misa. Nakon Trsata uslijedio je izlet na kupanje u Crikvenicu, piše Radio Marija Bistrica.

Hodočašće je predvodio rektor Svetišta Majke Božje Bistričke preč. Domagoj Matošević, koji se ove godine odlučio na pravi mali sportski podvig, jer je na Trsat stigao biciklom, u društvu Igora Kovačića, i uz logističku pratnju Zlatka Skočaka. Oni su put Trsata krenuli u ponedjeljak ujutro, a prvu noć su prespavali u Severinu, nakon gotovo 130 odvoženih kilometara, da bi preostalih 96,5 kilometara prošli u utorak.

Također, Župljani Župe Uznesenja BDM-e Marija Bistrica tradicionalno krajem kolovoza hodočaste na Trški Vrh, Majci Božjoj Jeruzalemskoj, a tradicionalno pridružuju im se i župljani župe Laz, pa i još neki štovatelji Majke Božje Bistričke iz obližnjih župa i mjesta. Ove je godine hodočašće na rasporedu već sutra. Polazak hodočasnika je u 2 sata ujutro, a uz šest stajališta dolazak hodočasnika očekuje se oko 13 sati. Po dolasku, za hodočasnike pješake, ali i za one bistričke i župljane župe Laz koji će do Trškog Vrha stići automobilima ili biciklima, služit će se sveta misa. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba