Predsjedništvo HNS-a već se tradicionalno okuplja na Špancirfestu

KOROTAJ: Sljedeća godina je ‘super izborna’, a naše pripreme su u punom jeku

Objavljeno: 25.08.2023. zagorjeinternational

Varaždinske ulice krajem kolovoza rezervirane su za Špancirfest, manifestaciju koja obilježava 25. godinu postojanja, a članovi Hrvatske narodne stranke tradicionalno se u to vrijeme u Varaždinu okupljaju upravo na njoj. I ove godine, stranački kolege iz Varaždinske županije bili su domaćini Predsjedništvu HNS-a i kolegama iz susjednih županija.  

– Špancirfest jer središnja turistička manifestacija u regiji, te ga se svakako treba posjetiti. Povod susretu stranačkih kolega je i poslovni i turistički, a uskoro počinje i “politička jesen“, pa smo odradili koordinaciju oko stvari koje smo si prije zadali, te oko inicijativa koje ćemo predlagati Vladi RH i Saboru, ali i na lokalnoj razini. Sljedeća godina je “super izborna godina“, a naše pripreme za istu su u punom jeku – poručio je v.d. predsjednika HNS-a u Varaždinu Mirko Korotaj.  

Predsjednik HNS-a Varaždinske županije Krunoslav Lukačić istaknuo je utjecaj turizma na gospodarstvo varaždinske županije.

– Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo bržeg razvoja turističke ponude kontinentalne Hrvatske, na koju je Špancirfest zasigurno utjecao. Raste broj kuća za odmor, s odličnom ponudom sadržaja, raste broj noćenja, a “Špancir“ predstavlja odličnu platformu za promociju malih privrednika. Uz Špancirfest, istaknuo bih i Porcijunkulovo, Renesansni festival u Koprivnici te Dane ludbreške Svete nedjelje, kao manifestacije koje su  temelj kontinentalnog turizma sjeverne Hrvatske i koje godinama privlače veći broj posjetitelja, te generiraju i stalno rastući broj noćenja – zaključio je Lukačić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba