Još jedan krvoločan napad psa na čovjeka

HOROR NA DUGOM OTOKU: 63-godišnjaka izgrizla argentinska doga

Objavljeno: 25.08.2023. zagorjeinternational

Mještanin Brbinja na Dugom otoku, 63-godišnjak, zadobio je teške ozlijede u napadu psa pasmine Dogo argentino. Prijavu o napadu policija je zaprimila u četvrtak, a napad se dogodio u utorak.

Prema informacijama, riječ je o psu koji već neko vrijeme prolazi javnom cestom bez nadzora u blizini stare škole u Petrovim dvorima. Iako su mještani upozoravali vlasnike, oni nisu ništa poduzeli. Strašan napad odigrao se u utorak dok je 63-godišnji mještanin šetao svog psa, piše Jutarnji list.

– Najgore od svega što sam prolazio ulicom pored svoje kuće i u naručju držao svog psa bišona koji ima pet kila. U trenutku napada refleksno sam ga podigao do svoje visine da ga ta zvijer ne zakolje. Tada me zakačio ugrizom rastvorenih usta – ispričao je napadnuti 63-godišnjak kojeg je pas zubima ‘dohvatio‘ u predjelu trbuha.

Zadarska hitna uputila ga je u ambulantu u mjestu Sali, no tamo je uslijedio novi šok.

– Liječnica me primila sva ljutita što mora raditi i što je najbitnije za fizičku ozljedu, nije prijavila slučaj policiji što je van svih pravila i zakona – dodao je. 

Inače, prema pravilniku o opasnim pasminama ova se pasmina ne smatra opasnom i ne mora imati brnjicu. Pas bi je morao imati samo ako je već nekoga napao, a onda, neovisno o pasmini, postaje opasan. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba