Trebala je dobiti bogatstvo, a na kraju ostale bez nekoliko tisuća eura

NIKAD DOSTA OPREZA: Zagorka (40) nasjela na online prijevaru

Objavljeno: 24.08.2023. zagorjeinternational

Jedna je 40-godišnjakinja prijavila u srijedu zagorskoj policiji kako je preko društvenih mreža uspostavila kontakt s nepoznatom osobom. Tijekom komunikacije internetom preko tekstualnih poruka, nepoznata osoba joj je navela kako će joj poslati svoje bogatstvo. 

Potom je 40-godišnjakinju kontaktirala nepoznata osoba koja se predstavila da je iz dostavne tvrtke te treba uplatiti novac kako bi joj dostavili poslani paket. Prema dogovoru, uplatila je novčani iznos od nekoliko tisuća eura s ciljem plaćanja troškova pošiljke paketa. Paket joj nikada nije stigao, niti je dobila povrat uplaćenog novca.

Iz PU KZ ovom prilikom skreću pažnju i na različite oblike elektronske pošte kojima vas nepoznate osobe obavještavaju o velikom nasljedstvu, mogućnošću brze i lake zarade, a kupnja preko interneta, ako niste oprezni, može biti rizik i svatko može nasjesti na prijevaru. Opreza nikada dosta i sa SPAM porukama, lažnim pozivima ili možda čak ucjenama jer iza njih se nalaze prevaranti, odnosno osobe koje vam imaju namjeru otuđiti novac.  

Detaljnije upute o zaštiti od online prijevara možete naći na stranicama Policijske uprave krapinsko – zagorske. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba