Nije ni uručila pismeno obrazloženje otkaza pa sad mora platiti 119 eura kazne

KAKVA GAZDARICA: Radnici kafića nije dala ni 12 sati odmora između smjena

Objavljeno: 24.08.2023. zagorjeinternational

Poslodavac između smjena radnicima mora omogućiti minimalno 12 sati odmora. Tog pravila, prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Bjelovaru, nije se pridržavala 28-godišnja S. B. kao odgovorna osoba kafića u Crikvenoj.

Ona je zaposlenici odredila smjene tako što je iz popodnevnih, koje su trajale do 22 sata, išla odmah u jutarnju koja je počinjala u sedam sati. Osim toga, jednoj od zaposlenica nije uručen pismeni i obrazloženi otkaz ugovora o radu te nije na vrijeme isplaćena minimalna plaća za prosinac, piše Glas Podravine

Okrivljena se nije smatrala krivom, odnosno svoju je obranu temeljila na priči prema kojoj je jedna od radnica sama tražila takav raspored smjena. Jer, istaknula je, riječ je o majci malog djeteta kojeg nitko nije mogao čuvati da joj je smjena bila drugačije posložena. 

Što se tiče isplate plaće, napomenula je da je isplaćena u tekućem mjesecu, ali do proteka roka došlo je isključivo zbog nedostatka novca na računu. Braneći se što radnici nije uručen pismeni otkaz ugovora o radu, okrivljena je kazala da je to učinjeno u vrijeme obavljanja inspekcijskog nadzora. 

Zbog svega navedenog, pravna osoba će prema presudi u državni proračun morati uplatiti 796 eura, a odgovorna osoba, S. B., 119 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba