Hrvati briljirali na svjetskom prvenstvu u samostrelu u Mađarskoj

SVAKA ČAST: Zagorski strijelci bili su precizni i kući ponijeli 10 pojedinačnih i četiri ekipne medalje

Objavljeno: 21.08.2023. zagorjeinternational

Hrvatski strijelci stigli su na svjetsko prvenstvo u samostrelu s ukupno 15 strijelaca, a osvojili su ukupno 26 medalja u dvije discipline i pet kategorija.

U disciplini “Classic” je osvojeno 10 medalja u pojedinačnoj konkurenciji te tri u ekipnoj konkurenciji. Zagorski strijelci u ovoj disciplini osvojili su pet pojedinačnih medalja i sudjelovali u sva tri ekipna naslova. Medalje su osvojili Martin Oborovečki (srebro), dok je njegova sestra Mihaela osvojila zlato.

Kod juniora najbolja je bila Karla Bartolović dok je kod kadeta to bio Daniel Benačić i stepenicu niže Pavao Hac.

Ekipno zlato su osvojile muške, ženske i juniorske selekcije.

Valja napomenuti kako je Domagoj Pereglin postavio novi svjetski rekord s 880 krugova, 35 metara 299 krugova. Dok su ekipne rekorde postavile muška i juniorska ekipa.

U disciplini Match play (međusobni mečevi) osvojeno je 11 medalja u pojedinačnoj konkurenciji i dvije u ekipnoj konkurenciji mješovitih ekipa.

Od toga zagorski strijelci osvojili su pet pojedinačnih medalja i sudjelovali u zlatnoj ekipnoj. Tako su  Martin i Mihaela Oborovečki skoro zamijenili mjesta na podiju, odnosno Martin je osvojio zlato dok je Mihaela broncu.

Kod juniora najbolja u match play bila je Karla Bartolović. Slično kao u ‘Classic’ kadeti prva dva mjesta i to redom Daniel Benačić zlatno, Pavao Hac srebro.

Ekipno: zlatna medalja za mješovitu ekipu Hrvatske 1 (Domagoj Pereglin, Martin Oborovečki i Mihaela Oborovečki) i srebrna za mješovitu ekipu Hrvatske 2 (Valentina Mrnjavčić Pereglin, Andrej Krstinić i Iva Popović-Gecan).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba