Nevjerojatno, ali istinito, dva je puta uhićena i puštena na slobodu uz jamčevinu

STRAVIČNO! Medicinska sestra ubila sedam beba. Dobila doživotni zatvor

Objavljeno: 21.08.2023. zagorjeinternational

Sud u Manchesteru osudio je na doživotni zatvor medicinsku sestru Lucy Letby (33) jer je ubila petero dječaka i dvije djevojčice u bolnici Countess of Chesterdok dok je radila noćne smjene 2015. i 2016. godine. Uz to, napala je i drugu novorođenčad, a na suđenju se nije pojavila, prenosi 24sata.

Žrtve je otrovala ubrizgavanjem inzulina, a neke je prisilno hranila ili im ubrizgavala zrak.

U njenom je domu policija pronašla i poruku u kojoj je pisalo: “Ja sam užasno zla osoba. Zla sam, ja sam ovo učinila. Namjerno sam ih ubila jer nisam dovoljno dobra da se brinem za njih“.

Viša tužiteljica Krunskog suda u Manchesteru Pascale Jones rekla je kako Lucyni kolege nisu znali da je među njima ubojica. 

– Dala je sve od sebe da prikrije zločine, mijenjajući načine na koje je bebe ozljeđivala, a povjereno joj je da se brine o najosjetljivijim bebama na tom odjelu – rekla je tužiteljica. 

Bolnica ju je 2016. godine maknula s mjesta medicinske sestre te su je postavili da radi u administrativnom centru, ali nije suspendirana. Čak dva puta je uhićena zbog sumnje da je ubila bebe, no oba puta i 2018. i 2019. policija ju je pustila uz jamčevinu. 

U studenome 2020. godine je uhićena i treći puta u kući svojih roditelja u Herefordu, a optužnica se odnosi na razdoblje od lipnja 2015. do lipnja 2016. godine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba