Opet se rano krenulo ili se od dana ranije nije stajalo

KAD PRIJE? U Donjoj Stubici u 11 ujutro 69-godišnjak napuhao 3,25 

Objavljeno: 21.08.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 90 prometnih prekršaja od čega 42 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i 28 ostalih prekršaja u prometu.

Apsolutni rekorder

– Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je tijekom kontrole prometa u petak, 18. kolovoza oko 11,30 sati, u Donjoj Stubici, kod 69-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 3,25 promila. Vozač je uhićen, te je 19. kolovoza, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na sud gdje mu je rješenjem Općinskog suda u Zlataru određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana i ukupna kazna zatvora u trajanju od 30 dana i 130 eura novčane kazne – izvijestili su iz PU KZ.

Nadalje, u petak, 18. kolovoza oko 9 sati u Bobovju, prilikom kontrole prometa zaustavljen je vozač, 20-godišnji hrvatski državljanin bez položenog vozačkog ispita za kojeg je utvrđeno kako upravlja mopedom kojem je istekao rok važenja prometne dozvole i police osiguranja.  20-godišnji vozač je uhićen, istog dana uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na sud gdje mu je rješenjem Općinskog suda u Zlataru određena novčana kazna od 2200 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima ‘AM’ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Isto tako, jučer, 20. kolovoza oko 23 sat u Lugu Zabočkom, prilikom kontrole prometa, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 62-godišnji vozač za kojeg je prilikom nadzora utvrđeno kako je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,89 promila, te mu je potom temeljem Prekršajnog zakona određeno zadržavanje. Zbog počinjenog prekršaja iz 

‘Gaser’ iz Lupinjaka

Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 62-godišnjeg vozača bit će podnijet optužni prijedlog.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je jučer, 20. kolovoza, u Lupinjaku od 100 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Vlasniku vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba