Fotke su vidno manipulirane

Grčki mediji tvrde da je na fotografijama kamp BBB-a, no radi se o njemačkim ultrasima

Objavljeno: 19.08.2023. zagorjeinternational

Grčki portal ‘Newsbreak’ objavio je fotografije i snimke za koje tvrde da su Bad Blue Boysi, no na snimkama su zapravo Nijemci, točnije ultrasi, piše 24sata.

– Ovo su ekskluzivne snimke dobro organiziranih navijača zagrebačkog Dinama, neonacističkih Bad Blue Boysa, koji su organizirali i isplanirali napad u kojem je tragično stradao AEK-ov navijač Michalis Katsouri. Ovo je vojnički trening postrojbe i potvrda da su huligani koji su došli u Grčku elitna jedinica huligana  – pisalo je u tekstu navedenog portala uz fotografije muškaraca koji vježbaju, te nose boksačke rukavice i štitnike za zube.

Također, tvrdi se da su snimke i fotografije napravljene u Hrvatskoj, no zapravo su snimljene u Njemačkoj, a mogu se pronaći i na stranici ‘Ultras not reds’.

Isto tako, fotografije su u Photoshopu manipulirane – izrezivane su, zamućene, a sve kako se ne bi prepoznalo da ovo nisu Bad Blue Boysi, nego njemački ultrasi. Nije poznato jesu li grčki mediji već dobili ovakve snimke i fotografije ili su sami manipulirali s originalima.

– U svojim postovima Bad Blue Boysi ne skrivaju orijentaciju pa su stavili i fotografiju Rudolpha Hessa – objavio je grčki portal, no fotografiju čelnika nacističke partije i Hitlerovog zamjenika nisu objavili Bad Blue Boysi, nego stranica ‘Ultras not reds’.

Newsbreak

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba