Blagdan sv. Jelene Križarice

ZABOK: U petak će se proslaviti višestoljetna zaštitnica župe i Grada

Objavljeno: 17.08.2023. zagorjeinternational

Dan kad katolici svetkuju svetu Jelenu Križaricu po kalendaru dolazi ovog petka, a za Zabok je to posebno važan dan s obzirom na to kako je upravo ona već stoljećima u župi proslavljena kao zaštitnica crkve i Grada.  

Tim povodom održat će se misno slavlje u 18.30 sati koje će predslaviti župnik u župi Travno, velečasni Darko Bručić Pavuk, uz domaćeg župnika Branka Riseka.

–  Želimo da nam taj dan bude poticaj da još više shvatimo što i koliko župa kao zajednica znači svima nama – poručili su iz Župe sv. Jelene Križarice te ovom prilikom priložili i molitvu svojoj zaštitnici:

Molitva svetoj Jeleni Križarici 

Tebi se utječemo za pomoć i zagovor u životnim krizama i bolima.Ti si doživjela plodove svoje vjernosti kada si na Kalvariji pronašla ostatke Kristova križa, na kojem je Spasitelj podnio žrtvu otkupljenja svijeta, isprosi i nama milost i dar vjere da prigrlivši svoje životne križeve postignemo spasenje. 

Tebe je Gospodin za zemaljskog života obilno obdario ljubavlju prema nevoljnima i siromašnima, izmoli nam vjeru da u svakome nevoljniku prepoznamo Isusa patnika te da pomažući njemu sami doživimo bogatstvo Božje ljubavi.

Moli za naše supružnike da usprkos kušnjama ostanu vjerni u zajedništvu bračne milosti. Svojim zagovorom izmoli zaštitu za naše obitelji. Bdij nad našom mladeži da se ne izgubi u lažnim ponudama prolaznosti nego spozna istinu i veličinu Isusove pobjede na križu. To te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba