Inicijativa "Susjed pomaže prvi”

Potrebitim Slovencima jučer stiglo 20 isušivača vlage iz županijskog i krapinskog Crvenog križa 

Objavljeno: 17.08.2023. zagorjeinternational

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina te Društvo Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije već godinama održavaju dobru suradnju s Upravom Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje, Ispostavom Celje te s Društvima Crvenog križa iz Šmarja pri Jelšah, Celja, Žalca te Slovenskih Konjica. 

Uslijed poplava koje su zadesile velik dio Slovenije početkom mjeseca kolovoza, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina, Društvo Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije te Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb ponudili su pomoć u vidu pitke vode te isušivača vlage preko Uprave Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje, Ispostave Celje. 

Slijedom svega navedenog, spomenuta društva Crvenog križa u srijedu su dostavila isušivače vlage na teško pogođeno područje djelovanja Crvenog križa Žalec. U 12 sati je s dva kombi teretna vozila u Žalec dostavljeno 20 isušivača vlage koji su zaprimljeni na posudbu. Hrvatsku delegaciju u sastavu Davor Šimunović, ravnatelj GDCK Krapina i DCK KZŽ; Ivica Golubić, zamjenik ravnatelja GDCK Zagreb, te troje djelatnika primili su i pozdravili Vesna Slamnik ispred Uprave Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje, Ispostava Celje; Pavla Artnik, predsjednica Crvenog križa Žalec; Matjaž Črešnovar, tajnik Crvenog križa Žalec i Janko Kos, načelnik Općine Žalec. 

Hrvatska delegacija pozdravila je prisutne u svoje i u ime izvršnog predsjednika HCK Roberta Markta, te zaželjela što brži oporavak i povratak u normalan život, dok je slovenska delegacija zahvalila na posuđenim isušivačima te istakla kako će im znatno pomoći u ublažavanju od posljedica poplava, te stavljanja stambenog prostora u funkciju. Dogovorena je dalja suradnja, posjeti, te razmjena iskustva u pripremi i odgovoru na katastrofe, ali i EU projekte s kojima se može pohvaliti hrvatska strana. Inicijativa HCK “Susjed pomaže prvi” došla je u pravom trenutku kao i pomoć koja je dovezena u Žalec. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba