Jedino mu pogled nije bio po volji, ali kad je piva ispod dva eura, to nije bitno

Englez proglasio Oroslavje najjeftinijim gradom u Hrvatskoj

Objavljeno: 17.08.2023. zagorjeinternational

Ovog ljeta puno se govori o cijenama u Hrvatskoj. Stoga je Paul Bradbury, Britanac koji već 13 godina živi na Hvaru, za portal Total Croatia News potražio najjeftiniji grad u Hrvatskoj.

– Mediji su puni priča kako su cijene u Hrvatskoj skočile u nebo, kako se turisti žale na ležaljke od 40 eura, sladolede od pet eura, pizze od 20 eura i piva od devet eura. Kao što sam napisao u svom nedavnom članku, cijene su sigurno porasle, ali te cijene više su iznimka nego pravilo. Potaknulo me na razmišljanje. Uz sve priče o visokim cijenama, možemo li pronaći suprotno, daleko od turističkih žarišta, mjesto gdje standardne stvari poput piva, pizze i sladoleda koštaju manje-više jednako (iako na obali malo skuplje), a možda i pronaći najjeftiniji grad u Hrvatskoj – započeo je Bradbury, prenosi Index.

Paul je zatim otkrio kako je bio nedavno u jednom baru na 30 minuta od Zagreba te je tamo naručio ‘Laško’ koje je, na njegovo iznenađenje, koštalo 1.80 eura.

– Naravno, pogled nije bio kao u Dalmaciji, ali to je bilo jeftino. Prvo pivo u baru koje sam vidio ispod dva eura ove godine – kazao je Bradbury kojeg su uskoro čekala nova iznenađenja:

– Postalo je još intrigantnije. Dok sam večerao u hotelskom restoranu, bio sam zapanjen kada sam vidio da je sladoled samo 1.20 eura. Opet, cijelo ljeto nisam vidio ništa tako jeftino. I onda smo danas otišli na ručak. Naručili smo dvije male pizze za troje, i nikako da ih završimo. Naše su bile po devet eura, dakle po šest eura za troje, za obrok koji nismo mogli pojesti. Najjeftinija pizza bila je 7.20 eura. Tako je u ovom gradu restoransku pizzu koju nećete pojesti moguće naručiti za 7.20, veliko pivo za 1.80, a sladoled za 1.20 (i to u hotelu). Ukupna cijena 10.20 eura – primijetio je.

– A grad u pitanju? Bio sam tu samo dan nakon što je Jelena Rozga zabavljala 10.000 obožavatelja u Oroslavju. Dakle, izazov je postavljen. Imamo 10.20 eura za pobijediti. Je li ovo najjeftiniji grad u Hrvatskoj za pizzu, pivo i sladoled ili možete bolje – zaključio je Bradbury. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba