U 'obiteljskom biznisu' pomagao 59-godišnjak koji je napravio lažnu procjenu vrijednosti

VARAŽDIN: Majka (49) i sin (19) napravili ‘rokadu’ nekretnina pa maznuli 1,26 milijuna kuna

Objavljeno: 16.08.2023. zagorjeinternational

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage 9. kolovoza podiglo pred Županijskim sudom optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana starih 49 i 59 godina zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u tom kaznenom djelu.

– Okrivljenu 49-godišnjakinju tereti se da je od listopada 2013. do srpnja 2014. godine u Varaždinu i okolici, prema stvorenom planu, darovala svoje nekretnine (vrijednost 2,25 milijuna kuna) svojem tada 19-godišnjem sinu koji ih je potom, prema njenim uputama, prodao ustanovi čija je osnivačica okrivljena 49-godišnjakinja, za neosnovano uvećanu cijenu veću od 3,51 milijun kuna. Okrivljenu 49-godišnjakinju tereti se da je nakon uplate kupoprodajne cijene na račun 19-godišnjaka, prebacila novac na svoj račun i tako se protupravno okoristila za više od 1,26 milijuna kuna – objavio je DORH.

Okrivljenog 59-godišnjaka tereti se da je pomogao okrivljenoj 49-godišnjakinji tako da je sastavio lažnu procjenu vrijednosti nekretnine sa znatno većom procijenjenom vrijednošću od njezine stvarne vrijednosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba