Brojne su tvrtke nekada imale odmarališta na jadranskoj obali, a danas se mnogi radnici s nostalgijom prisjećaju tih dana

Podravka je svojedobno plaćala ljetovanje za čak 4500 svojih radnika

Objavljeno: 16.08.2023. zagorjeinternational

Nešto čega se danas mnogi s nostalgijom prisjećaju su godišnji odmori u odmaralištima koja su mnogobrojne tvrtke u bivšoj državi imala na Jadranu. Među njima je i ‘Podravka’ čija su se odmarališta nalazila u Pirovcu i na Čiovu.

‘Podravka’ je 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća sufinancirala boravak svojih radnika i u sedam drugih hotela na moru, a zaposlenici su tih godina masovno s obiteljima odlazili na more u besplatnom ili vrlo povoljnom aranžmanu, piše Danica.hr

Godine 1980. je na jadranskoj obali, u odmaralištima ‘Podravke’ ili po hotelima, ljetovalo čak 4500 radnika i njihovih obitelji. Od te brojke, 700 je radnika imalo pravo na potpuno besplatno ljetovanje zbog socijalnog statusa, odnosno, ‘Podravka’ je podmirila sve troškove njihova ljetovanja.

Uz ‘Podravku’, i druge tvrtke iz Koprivnice i Podravine su također imale svoja odmarališta na hrvatskoj obali, a među njima su koprivnička tvornica obuće ‘Sloga’ koja je imala odmaralište na Prviću, dok je nekadašnji koprivnički trgovački div ‘Izvor’ pak imao je odmaralište u Biogradu na moru.

Jedina tvrtka s tog područja koja i dalje ima odmaralište na moru je koprivnička komunalna tvrtka ‘Komunalac’ čije je odmaralište u istarskom Vrsaru. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba