Nogometaši im pozvali policiju, ali to im je sad najmanji problem

KAKVI MAJSTORI: Došli pijani voditi utakmicu pa umjesto u zviždaljku puhali u alkotest

Objavljeno: 16.08.2023. zagorjeinternational

Sportska publika to možda zaboravlja, ali nije lako biti sudac. Onaj tko se odvažio na takav poziv dobro zna da ga od početka karijere prate uvrede, čak i ako je donesena odluka potpuno ispravna često je teško ili nemoguće izbjeći procjenu “stručnjaka” s tribine, a ista ponekad dolazi uz spomen nekog člana obitelji, na ovim prostorima uglavnom je i iz nepoznatog razloga to majka, pišu Sportske novosti

S iskustvom dolazi i otpornost na uvrede kao preduvjet za bilo kakav jači podvig u svijetu nogometnih sudaca. Oni koji su “zagrizli” kad-tad steknu takav otporan mentalitet. Sportske navode meditaciju kao jedna od metoda opuštanja uoči ogleda. Postoje i alternativne metode, iskušao ih je dvojac iz Latvije i nisu baš za preporuku.  

Glavni sudac Andris Krastins i njegov pomoćnik Sergej Kalmuks odlučili su se opustiti uz čašicu-dvije, ali čini se da su malo pretjerali. Na utakmici latvijskih trećeligaša Plavinasa i Sports United/Cesis-a pojavili su se u vidno alkoholiziranom stanju, a nedugo nakon što je utakmica počela, svima je bilo jasno da neće baš sve funkcionirati.

Nogometaši su, vidjevši čudne kretnje sudaca, pozvali lokalnu policiju, pa su Krastins i Kalmuks umjesto u zviždaljku puhali u alkotest, a nakon utvrđenog alkohola u organizmu su privedeni. Otkriveno je da su se u pijanom stanju pojavili na utakmici, a informacije su brzo došle do Latvijskog nogometnog saveza (LFF).

LFF im je izrekao doživotnu suspenziju sa svih utakmica pod njihovom nadležnosti. Isto tako, Savez je oštro osudio neprofesionalno ponašanje navedenih sudaca i izrazio duboko žaljenje zbog nastale situacije, te zahvalio nogometašima na savjesnoj reakciji. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba