Borba protiv mrskih krvopija se nastavlja

VARAŽDIN: Sutra kreće novo tretiranje komaraca

Objavljeno: 15.08.2023. zagorjeinternational

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije uputio je obavijest da će na temelju Ugovora provoditi mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području grada Varaždina od 16. do 18 kolovoza. Suzbijanje će se provoditi u terminu od 4 do 6 sati na sljedećim javnim površinama u stambenom dijelu grada Varaždina:

S početkom u srijedu u 2. mjesnom odboru (omeđen ulicama Vilka Novaka, Adolfa Wiesserta, Miškinina, Međimurska, Merlićeva, Petra Krešimira IV., Anina), zatim 1. mjesni odbor (omeđen ulicama Baruna Trenka, Viktora Cara Emina, Hallerova aleja do ulice R. Hercega, Graberje, Stanka Vraza, Kapucinski trg, Augusta Cesarca, Petra Preradovića, Kukuljevićeva) 7. mjesnog odbora (omeđen ulicama Zagrebačka od pružnog prijelaza prema Turčinu, Biškupečka, Gospodarska, Plitvička, Sajmišna, Sportska ulica).

U četvrtak je na rasporedu 3. mjesni odbor (omeđen ulicama Prešernova, Kozarčeva, Frana Supila, Zagrebačka do pružnog prijelaza, Krešimira Filića, Vidovski trg) i 4. mjesni odbor (omeđen ulicama Ratimira Hercega, Trakošćanska, Ive Režeka, Braće Slukan, Vladimira Vidrića, Vodovodna ulica) 

Dezinsekcija se završava u petak kada je na rasporedu  5. mjesni odbor (omeđen ulicama Hallerova aleja od ulice Gustava Krkleca, Krste Hegedušića, Optujska, Ante Starčevića, Široke ledine, Franje Seljana, Augusta Harambašića, Fabijanečka), 6. mjesni odbor (omeđen ulicama Koprivnička, Ruđera Boškovića, Ognjena Price, Frana Kurelca, Trg Matije Gupca, Trg Pavla Štoosa, Bombellesova cesta, Međimurska), Dravski bazeni, šetnica uz Dravski kanal

Dezinsekcija će se provoditi sa sintetskim piretroidom ‘PHOBI SUPER PB’ koji je odobren od strane Ministarstva zdravstva. Tretman suzbijanja će se provoditi metodom hladnog zamagljivanja (ULV) s motornog vozila.

– Mole se građane da se u navedeno vrijeme ne zadržavaju na otvorenom prostoru na navedenim lokacijama i da zatvore svoje prozore. Također se mole pčelari ako na navedenim lokacijama imaju pčele, da ih zatvore u košnice za vrijeme provođenja tretmana suzbijanja komaraca – poručuju iz Grada. 

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika akcija suzbijanja se odgađa za sljedeći dan, odnosno do poboljšanja vremenskih prilika. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba