NAJŽENSTVENIJA TVRTKA

NE RADE NEDJELJOM, A OSTVARUJU ODLIČNE REZULTATE: Od devet menadžerskih pozicija, na njih osam nalaze se žene

Objavljeno: 12.08.2023. zagorjeinternational

Unatoč tome što se kod njih već tri godine nedjeljom ne radi, trgovački lanac KTC godinama ostvaruje odlične poslovne rezultate.

Tvrtka je 2019. godine, zadnje u kojoj su radili nedjeljom, imala prihode od 1,6 milijardi kuna, dobit od 37 milijuna kuna te 1400 zaposlenih. Lani su im prihodi iznosili 1,88 milijardi kuna, dobit 54 milijuna kuna, a zaposlenih je 80 više.

Nakon ukidanja rada nedjeljom, blagdanima i praznicima, KTC je u tri godine prihode povećao za 18 posto i profit za 47 posto. Tvrtka koja ima i lanac ugostiteljskih objekata nije otpuštala radnike ni kada su zbog lockdowna bili zatvoreni.

Uz neradne nedjelje uprava je ove godine svim zaposlenima odlučila povećati broj dana godišnjeg odmora, piše danica.hr.

Tvrtka je u Hrvatskoj jedinstvena i po još jednoj stvari, a to je da je većinom vode žene. Od devet ključnih menadžerskih pozicija u tvrtki, one se nalaze na njih čak osam. Tako je na čelu uprave Daliborka Kranjčić koja je nedavno proglašena menadžericom godine u Hrvatskoj. U upravi su još Ivana Pavić i Miroslav Gegač kao jedini muškarac u vrhu tvrtke.

Na drugoj menadžerskoj razini ima još šest pozicija službeno ovlaštenih za zastupanje kompanije. Na svima su žene. To su prokuristice Melanija Zorko, Marijana Sabolović, Irena Tukša, Danijela Ivanček, Marina Bojko i Anita Pofuk.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba