Iz Hrvatske u Austriju za 19 sati

Mladi par vratio se sa odmora i poručio: “Nikad više u Hrvatsku”

Objavljeno: 12.08.2023. zagorjeinternational

Za mladi par iz Gornje Austrije ljetovanje u Hrvatskoj pretvorilo se u horor film. Po povratku doma preko austrijskih medija poručili su: “Nikad više u Hrvatsku”.

Hrvatska je popularno odredište za odmor mnogih Nijemaca i Austrijanaca. Zbog ljepota Hrvatske, mnogi turisti podnose dugo putovanje i zastoje u prometu koji su očekivani ljeti i u vrijeme godišnjih odmora – prenosi Fenix magazin.

Ipak, jedan austrijski par tvrdi kako će u budućnosti izbjegavati Hrvatsku jer im je trebalo gotovo 20 sati da se vrate kući s odmora.

Prometni kolaps

Kako je 19-godišnji Amir u razgovoru za austrijski “Heute” ispričao, odmor je s djevojkom proveo na hrvatskoj obali Jadrana. U subotu, 5. kolovoza, iz Dalmacije su htjeli krenuti natrag u Austriju. Krenuli su oko 8 ujutro, a budući da im do kuće treba 9 sati, planirali su se u Gornju Austriju vratiti oko 17 sati.

Umjesto da se mirno vrate kući bili su zaglavljeni cijeli dan u prometu.

– Brojni automobili stajali su na naplatnim kućicama, tako da se gotovo ništa nije događalo – rekao je Amir za “Heute”.

19 sati do Austrije

Obilne padaline nedavno su zapljusnule Hrvatsku, Sloveniju i Austriju, što je bio razlog katastrofalne prometne situacije. Kao rezultat toga, Slovenija se suočila s najgorom prirodnom katastrofom posljednjih desetljeća.

– Na putu smo bili ukupno 19 sati zbog nevremena u Sloveniji. To je stvarno bila katastrofa. Na kraju je samo putovanje kroz Hrvatsku trajalo trinaest sati. Nikad više Hrvatska – rekao je nervozni Amir.

Po svemu sudeći možemo samo zaključiti da mladi Amir očito nije često putovao, pogotovo ne u vrijeme kad velik broj turista podnosi i zastoje u prometu kako bi došao do Hrvatske i uživao u ljepotama naše zemlje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba