Ovo je već treći slučaj - uvijek se radilo o vožnjama preko aplikacije

PONOVNO UŽAS: Turistkinju (20) u Splitu silovao taksist?!

Objavljeno: 10.08.2023. zagorjeinternational

Seksualni napad na mladu Francuskinju dogodio se, kako je prijavila, u ranim jutarnjim satima nedjelje na zemljanoj površini kraj Pomorske škole na Poljudu. Nakon što je 20-godišnjakinja policiji prijavila silovanje, obavljen je liječnički pregled te su na djevojci utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Iz PU splitsko-dalmatinske službeno ne žele izlaziti s detaljima slučaja, jedino što žele podijeliti s javnošću je da je u tijeku kriminalističko istraživanje. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, francuska državljanka je u nedjelju prijavila kako je oko 4.30 sati silovao taksist.

U njegovo vozilo je ušla s namjerom odlaska u noćni klub, ali je on tijekom puta silovao. Napadnuta je na raskrižju Ulice Grada Antofagaste i Sutroičina puta, na zemljanoj površini koju koriste kao parkiralište, prenosi Jutarnji.

Kada je slučaj prijavila policiji, napravljene su očevidne radnje u koje spada i pregled tijela žrtve kaznenog djela i uzimanje bioloških tragova. Utvrđene su lakše ozljede na tijelu koje nisu bile na predjelu genitalija.

Kriminalističko istraživanje provodi Služba općeg kriminaliteta, a obaviješteno je i Županijsko državno odvjetništvo u Splitu. Za sada nema konkretnog traga o kojem taksisti ili prijevozničkoj tvrtki se radi jer za zakazivanje vožnje nije korištena aplikacija.

Policija je istraživala slične prijave početkom travnja ove godine kada su dvije djevojke, u dva različita slučaja, putem društvenih mreža objavile kako su bile žrtve pokušaja silovanja. U oba slučaja su navele kako se radilo o vožnjama pozvanim preko aplikacija, ali koje bi vozači otkazali kada prilikom dolaska tako da nisu ostale evidentirane.

Studentica Medicinskog fakulteta je navela da je taksist s bijelim vozilom nakon što je pokupio oko 1 sat ispred kafića na Gripama, umjesto kući odvezao prema Park šumi Marjan. Uspjela je iskočiti iz vozila, a slučaj je tek nakon par dana prepričala ocu.

Drugu djevojku, 18-godišnjakinju, je oko 4 sata, nakon provoda u klubu na Poljudu, pokupio taksist koji je također krenuo prema Marjanu. I ona je uspjela izaći iz vozila i sve ispričala roditeljima.

Ni jedna ni druga nisu podnijele prijavu policiji, ali su oni nakon objava po društvenim mrežama poduzeli potrebne mjere i radnje iz njihove nadležnosti. Također su pozvali žrtve da se jave i službeno prijave napade, ali do danas prijave nisu zaprimljene.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba