NE PROPUSTITE: Festival koji je već osvojio srca mnogih posjetitelja sve je bliže

U sklopu “Eko, etno, fletno festivala” u Kumrovcu čeka vas bogat program – evo presjeka

Objavljeno: 07.08.2023. zagorjeinternational

Festival koji je već osvojio srca posjetitelja, “Eko, etno, fletno festival Kumrovec” ove će se godine održati od 17. do 20. kolovoza na otvorenim pozornicama stare jezgre Kumrovca. U ovogodišnjem izdanju donosi brojne programe, od koncerata i tradicionalne zabave, predstave, glazbenih i pjesničkih večeri, dječjih radionica i igara, eko proizvoda, do malih neočekivanih iznenađenja.

Prvi dan festivala započinje u 19 sati na lokaciji arboretuma Vile Kumrovec gdje publika može uživati u interpretaciji stihova lokalnih pjesnika te gosta iz Slovenije. Ove godine, uz kumrovečke pisce Branka Pratengrazera i Srečka Blažička te Dragutina Ulame, sina Dragutina Ulame, svoje pjesme čitat će Gordana Bartol iz Ravnica, Vlasta Medić iz Ravnica, Marija Grah iz Zaboka, Katica Nikolić iz Klanjca, Rajka Hrbić iz Zaboka, te Tonči Babić iz Slovenske Bistrice ob Sotli. Dok će u glazbenom djelu nastupiti Igor Siročić iz Klanjca.

Sljedećeg dana, 18. kolovoza, u parku u centru Kumrovca bit će dječja biciklijada “Sigurnost u prometu” od 16 sati i “Stare pučke igre” od 16.30 sati. Stare pučke igre uključuju skakanje u vrećama, slalom u tačkama, štulanje, a organiziraju se u suradnji s PP Klanjec, Muzejom “Staro selo“ Kumrovec, DND-om Kumrovec i Dječjim vrtićem “Jaglac“.

U subotu, 19. kolovoza, započet će s dječjim kutkom Društva naša djeca Kumrovec u parku ispred Centra za posjetitelje u 15 sati, te danom domaćih proizvoda. Zatim će u istom parku biti pripremljen igrokaz učenika Osnovne škole Josipa Broza Kumrovec “Kak je negdar bile…”

Nakon toga će od 16 sati započeti program “Večer harmonike i klape“ gdje će nastupiti ansambli s tradicijskim pjesmama područja vezanog uz harmoniku (Istra, Zagorje i Slovenija). Ovogodišnji izvođači su: Antonio Sporiš, Vanessa Jakac, Grupa Štimung, Štajerski veseljaki, Braća Stjepan i Josip Horvat & Matej Jagrić, Alojz Kroflin i Dečki sa Sutle te Ansambl Taborgradski dečki.

Nastupi ansambala nadopunjeni su vokalnom skupinom “Vivere“ i klapa “BRV“  koje izvode narodne pjesme.

Gošća večeri bit će Gordana Ivanjek Tušek.

Zadnjeg dana festivala, 20. kolovoza, planirana je tradicionalna vatrogasna zabava u organizaciji DVD-a Kumrovec. Zabava će se održati u parku ispred Centra za posjetitelje, a prisutne će zabavljati Grupa F-band.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba