POSTAO NAJSKUPLJI STOPER

‘VESELIM SE RADITI S GUARDIOLOM’: Gvardiol prešao u Manchester City

Objavljeno: 05.08.2023. zagorjeinternational

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol (21) postao je igrač Manchester Cityja. Nakon nekoliko tjedana pregovora, engleski i europski prvak otkupio je njegov ugovor te je Gvardiol time postao najskuplji stoper u povijesti nogometa. Manchester City ga je platio 90 milijuna eura.

Od novog ugovora profitirat će i Dinamo, prvaku Hrvatske pripada 15 posto od razlike onoga što ga je Leipzig platio za Gvardiola i što će dobiti od sljedećeg transfera. Leipzig ga je 2021. godine platio 18 milijuna eura, a Dinamu pripada 15 posto od 72 milijuna eura, odnosno 10.7 milijuna eura.

Dinamo će i transferom zaraditi i nešto od naknade za razvoj. Gvardiol je u klubu bio od 10 godine, a transferiran je s 19. Dinamu bi prema tome trebalo pripasti i 2.75% od transfera, što iznosi oko 2.5 milijuna eura. Ukupno će Dinamo tako zaraditi 13.2 milijuna eura, piše Index.

– Oduvijek sam sanjao da ću jednog dana igrati u Engleskoj, a posebna je čast tu šansu dobiti u Manchester Cityju, i to nakon sezone kakvu su odradili. Svatko tko je prošle sezone gledao City kako igra, vidio je da su najbolja ekipa na svijetu. Osvajanje triplete govori sve što se mora znati o kvaliteti ove momčadi – rekao je Gvardiol.

– Ovo je poseban trenutak za mene i moju obitelj. Oduševljen sam što ću imati šansu raditi s Pepom Guardiolom. Znam da još nisam gotov igrač i veselim se napredovati pod Guardiolom. Sretan sam i što ću igrati s Mateom Kovačićem. On je vrhunski nogometaš, može Cityju pomoći da odigra još jednu sjajnu sezonu – dodao je Gvardiol.

Manchester City na svojim stranicama poželio mu je dobrodošlicu u klub.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba