KOLAR ODAO POČAST BRANITELJIMA: ‘Naša je obveza stvoriti uvjete u državi s kojima bi se oni ponosili’

Objavljeno: 05.08.2023. zagorjeinternational

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar sudjelovao je u obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja u organizaciji Udruge branitelja Kumrovec-Zagorska Sela.

Obilježavanje je počelo polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskoj himni Lijepa Naša u Zelenjaku te je nastavljeno druženjem branitelja i gostiju u Razvoru. Uz župana Željka Kolara, počast poginulim i umrlim braniteljima odala je i delegacija Općine Kumrovec predvođena predsjednikom Općinskog vijeća Tomislavom Škvorcem te hrvatski branitelji predvođeni predsjednikom Udruge branitelja Kumrovec-Zagorska Sela Darkom Hlabanom.

– Danas je jedan od posebnih trenutaka, kada se u trenutku tišine trebamo prisjetiti svih poginulih i umrlih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Danas ističemo njihov ogroman doprinos u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske, ali i ponavljamo da je naša obveza stvoriti uvjete u državi s kojima bi se oni ponosili. Državu u kojoj će mladi ljudi ostajati i s ponosom stvarati svoje obitelji. Ako mi koji smo preživjeli napravimo to, onda će naši prijatelji koji su nas napustili biti zadovoljni i njihova žrtva neće biti uzaludna – rekao je Kolar.

Središnje županijsko obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja održano je 2. kolovoza u Krapini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba