Povodom Dana općine Konjščina:

Načelnica Anita Krok ugostila majke i njihove novorođene te nagradila i osnovnoškolske odlikaše

Objavljeno: 04.08.2023. zagorjeinternational

Povodom Dana općine Konjščina, načelnica Anita Krok u općinskoj je zgradi ugostila majke i njihovu novorođenčad rođenu na području Općine do 1. srpnja ove godine te i uručila prigodne poklone.

– U protekle dvije godine, uz jednokratnu novčanu naknadu za rođenje djeteta dajemo i prigodni poklon paket i onda okupimo bebe koje su rođene u zadnja tri mjeseca. Posljednji put smo to radili uoči Uskrsa i nastojimo da se ta tradicija održava za vrijeme Uskrsa, Dana općine i prije Božića – izjavila je načelnica Krok.  

Također, uz obilježavanje Dana općine, u Kulturnom i turističko-informativnom centru uručene su  nagrade učenicima Osnovne škole Konjščina koji odlukom Općine nagrađeni jer su u školskoj godini 2022./2023. završili svoje osnovnoškolsko obrazovanje te u svih osam razreda postigli odličan uspjeh.

Općinsko vijeće donijelo je odluku da se nagrade i učenici koji su se posebno iskazali na polju glazbe, sporta i tehničke kulture. U kategoriji glazbe nagrađeni su učenici malog zbora Osnovne škole Konjščina, a posebno priznanje dobio je učenik Borna Brućić koji svira tamburicu. U kategoriji sporta nagrađeni su odbojkaši, mažoretkinje, rukometaši, plesači i motocross vozači.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba