Rasturili konkurenciju sjajnim rezultatima

Krapinsko – zagorska županija na vrhu po broju noćenja turista po postelji

Objavljeno: 03.08.2023. zagorjeinternational

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, Krapinsko – zagorska županija je županija s najvećim prosječnim brojem noćenja turista po postelji u 2022. godini. Slijede ju Međimurska sa 102, Istarska s 93 i Grad Zagreb s 92 noćenja po postelji.

Valja istaknuti da je u prvih sedam mjeseci 2023. godine ostvareno 106.690 dolazaka i 222.188 noćenja, što je sedam posto više u odnosu na prošlu godinu. Podjednaki je broj domaćih i stranih turista, odnosno Krapinsko – zagorsku županiju posjećuje 48 posto stranih te 52 posto domaćih turista. Najviše gostiju dolazi iz susjedne Slovenije, potom Poljske i Njemačke, ali vidljiv je i porast broja turista iz Danske, Češke, Bosne i Hercegovine, Italije, Nizozemske i Austrije. Kad je riječ o strukturi domaćih gostiju po županijama, i dalje prednjači Grad Zagreb, a potom slijede turisti iz Primorsko – goranske, Splitsko – dalmatinske, Istarske i Osječko – baranjske županije.

Župan Željko Kolar, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije naglasio je kvalitetnu ponudu i raznolikost sadržaja, od različitih manifestacija, muzeja i galerija, vjerskog i zdravstvenog turizma te izvrsne eno-gastronomske ponude.- Vidljiv je balans u broju dolazaka i noćenja domaćih i stranih turista, što je nama jasan putokaz za dalje, odnosno vidimo da idemo u pravom smjeru, da smo prihvatljiva destinacija, ne samo za domaće goste, nego i za strance, kojih ima sve više – rekao je župan Kolar te zahvalio svim djelatnicima u turizmu i kulturi koji su zaslužni za sjajne rezultate.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba