DONJA STUBICA: Podneseno oko 550 prijava štete nastale zbog tuče i olujnog vjetra

GOSPOČIĆ: Ne znamo hoće li biti priznate štete nastale na automobilima – na državi je da odredi

Objavljeno: 03.08.2023. zagorjeinternational

Vijećnici donjostubičkog Gradskog vijeća na posljednjoj su sjednici donijeli Odluku o imenovanju Gradskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, s obzirom na to da je prethodnom sazivu istekao mandat.   

U povjerenstvo su izabrani Nikola Boromisa kao predsjednik, te članovi Marina Lešković, Irena Kebet, Milan Kebet i Silvija Knezić Vrhovec. Inače u Upravnom odjelu Grada Donja Stubica trenutno su prioritetni poslovi vezani upravo uz prijave šteta nastalih uslijed tuče koja je zadesila i Donju Stubicu i zbog koje je za područje grada proglašena prirodna nepogoda.  

Kako je za Radio Stubicu istaknuo gradonačelnika Nikola Gospočić, 306 građana je podnijelo oko 550 prijava štete. Na žalost, dodao je, zakonski gledano vrlo malo građana ima pravo na nadoknadu štete.   

– Kada su u pitanju poljoprivrednici, da bi dobili naknadu, njihova poljoprivredna gospodarstva trebaju biti upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Ne znamo niti hoće li biti priznate štete nastale na automobilima, no što se tiče grada, mi ćemo kompletnu dokumentaciju koju još uvijek primamo, uvesti u sustav, a onda je na državi da odredi kako će se sanirati šteta i na koji će se način nadoknaditi našim građanima – rekao je gradonačelnik. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba