SVAKA ČAST: Varaždinski gimnazijalci vratili se s medaljom osvojenom u Maroku na Svjetskom školskom nogometnom prvenstvu

ŽUPAN STRIČAK: Ovo je najljepši poklon za naše sugrađane – vaša bronca je za sve nas zlato

Objavljeno: 02.08.2023. zagorjeinternational

Ekipa mladića iz Druge gimnazije Varaždin je na nedavno održanom Svjetskom školskom prvenstvu u nogometu koje se održalo u gradu Rabatu u Maroku osvojila veliko i značajno treće mjesto. Povodom ovog velikog uspjeha, varaždinski župan Anđelko Stričak priredio je prijem za članove ekipe.

Lavovska borba

– Osim ovog sjajnog rezultata, bitno je naglasiti da je ovo jedan od najljepših poklona kojeg su naši sugrađani mogli dobiti uoči jednog od najvažnijih državnih blagdana – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Da nije bilo žrtve hrvatskih branitelja, vi sigurno ne bi imali prilike sudjelovati na tom prestižnom natjecanju i osvojiti treće mjesto. Na početku ovog mandata naglasio sam da gradimo sustav jednakih šansi, zavidnu obrazovnu infrastrukturu i da potičemo sve naše učenice i učenike da budu što motiviraniji te da sudjeluju na svim natjecanjima koja im se pružaju. Medalje koje osvajate govore u prilog tome da smo na dobrom putu. Ova bronca je za sve nas zlato – rekao je župan.

Kapetan ekipe Niko Blaguški u ime ekipe se zahvalio svima koji su zaslužni za osvajanje ove medalje, a posebno je pohvalio dečke koji su se lavovski borili na prvenstvu.

Čestitke je u ime svih gradonačelnika i načelnika uputio varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

– Sretan sam što vas je tako puno iz grada Varaždina, od 19 igrača devet je Varaždinaca. I radi toga, ali i da podržimo cijelu vašu ekipu igrača iz naše Varaždinske županije, Grad Varaždin odlučio je financijski pomoći i omogućiti vam odlazak u Maroko jer znamo koliko vam je bilo važno da odete tamo. Uvijek ćemo, koliko god možemo, podržavati sportaše, pogotovo one vrhunske, u što i vi spadate. Grad Varaždin je drugi u Hrvatskoj po rangu izdvajanja za sport iz proračuna. Svake godine povećavamo sredstva Zajednici sportskih udruga, pa smo tako u zadnje dvije godine već skoro 20 posto podigli iznose da naši klubovi i treneri mogu raditi i da možete postizati ovakve rezultate. Ponosni smo što ste u najboljem svjetlu predstavili baštinu i kulturu naše zemlje i što doprinosite promociji našeg grada kao grada sporta, ali i grada – prijatelja djece. Čestitam vam na odličnom uspjehu – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Škola i sport

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu kulturu i sport Miroslav Huđek čestitao je mladim nogometašima te im poželio puno uspjeha i u daljnjem školovanju.

– Uvažavajući ove nogometne uspjehe, moram vas podsjetiti da ste ipak gimnazijalci. Uz ovaj talent i vještine koje imate u nogometu, budite i dobri učenici. Diploma nikad nije na odmet. Jedan od poznatih nogometaša u Hrvatskoj, bivši kapetan Dinama i hrvatske reprezentacije – Zvonimir Boban, bio je izvrstan nogometaš, ali je završio fakultet. Želim vam da uz sve ove uspjehe, isto tako budete uspješni i na fakultetu kojeg ćete upisati – rekao je Huđek te dodao da vjeruje da im je boravak u Maroku bio zanimljiv i da su osim radnog dijela imali prilike upoznati državu te da su stekli nova prijateljstva i u sebe ugradili dodatni natjecateljski duh.

Da je nogomet nešto po čemu smo prepoznatljivi u svijetu naglasio je predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić.

 – Danas opet moramo biti ponosni i nekako smo već naučili kada dođemo na neku veliku završnicu da se iz te završnice, kao Hrvatska, vratimo s medaljama. Nakon bronce u Kataru, vratili su se naši dečki s broncom iz Maroka. Nogomet je nešto što posebno spaja ljude, nešto po čemu smo stvarno poznati. Kao predsjednik Županijskog nogometnog saveza, gdje imamo gotovo šest tisuća registriranih igrača, a kao Hrvatski nogometni savez gdje je ukupno 130 tisuća registriranih igrača koji se bave nogometom, mi smo jedna najmasovnija organizacija i u ime te organizacije ja vam čestitam i želim vam puno uspjeha u daljnjoj karijeri – rekao je Horvatić.

Prijemu su prisustvovali i glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza Ivan Dujić, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac i član Odbora ljetnih sportskih olimpijskih sportova Hrvatskog olimpijskog odbora kao i treneri momčadi Dario Kos i Goran Labaš te ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Višnja Horvat i bivša ravnateljica Zdravka Grđan kojoj se trener Dario Kos u ime svih igrača zahvalio na dosadašnjoj suradnji i podršci u njihovim sportskim natjecanjima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba