Uzbudljiv vikend uz predstavu ‘BEBA’ i nesvakidašnje kartanje, koje je okupilo čak 28 ekipa

RADOBOJ: Četiri najbolja damska para podijelila 600 eura vrijedan nagradni fond turnira u belotu

Objavljeno: 02.08.2023. zagorjeinternational

Športsko kulturna udruga građana “Josip Poljak” Bregi Radobojski uz pomoć Općine Radoboj i Muzeja Radboa u subotu je organizirala turnir dama u belotu. Turnir belota održao se drugu godinu zaredom u prostorima Muzeja Radboa. Kotizacija po ekipi iznosila je 20 eura, a cjelokupni iznos išao je u nagradni fond koji je iznosio 600 eura. Sveukupno je turniru prisustvovalo 28 ekipa iz cijelog Hrvatskog zagorja. Igralo se na dvije dobivene partije, uz dokup za prva tri kola. Turnir je trajao do ranih jutarnjih sati, uz održavanje stanki za okrjepu koju su osigurali organizatori, a također su i natjecateljice razgledale Hižu vinove loze i izložbu slika u ‘kviling’ tehnici.

Prvo mjesto ovogodišnjeg turnira u belotu u Radoboju osvojile su Željka Košutić i Snježana Cerovečki iz Krapine i Radoboja i nagradu u iznosu 240 eura. Drugo mjesto osvojile su Marija Poljak i Mateja Grmovšek iz Radoboja i nagradu u iznosu 180 eura. Treće mjesto zauzele su Đurđica Bručić i Jasminka  Šargač  iz Konjščine i Budinščine i iznos 120 eura. Četvrto mjesto s osvojenih 60 eura ostvarile su Ksenija Kuhta i Štefica Poljak Mihovljana i Radoboja.

Dan prije, u petak, renomirani ‘Kerekesh teatar’ predstavio je svoju novu komediju “BEBA” u Radoboju na oduševljenje publike koja je popunila svaku stolicu na terasi Muzeja Radboa.

Scenarij i režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš, a predstava “BEBA” se vrti oko komičnih bračnih zgoda i nezgoda Svjetlane Fufić, lika kojeg uprizoruje Mirna Medaković Stepinac. Radnja prati “Bebin”, odnosno Svjetlanin posjet psihijatrijskoj klinici u kojoj Ljubomir Kerekeš portretira čovjeka u bijelom odijelu, ali se on pokazao kao soboslikar, a ne očekivani psihijatar. Predstava “BEBA” osvojila je publiku u Radoboju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba