Olakšao se za cijeli arsenal oružja

Dragovoljno policiji predao puške, pištolje, strojnicu, streljiva i dvije tromblonske mine

Objavljeno: 01.08.2023. zagorjeinternational

U sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija” jedna je osoba jučer policijskim službenicima dragovoljno predala automatsku pušku s dva pripadajuća spremnika, automatsku strojnicu s jednim pripadajućim spremnikom, pištolj s dva pripadajuća spremnika, plinski pištolj s jednim pripadajućim spremnikom, 825 komada raznog streljiva te dvije tromblonske mine koje su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

– Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti – poručili su iz PU krapinsko – zagorske.

Uz to uputili su i apel na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će potom poslati stručne i osposobljene policijske službenike, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba